Managed hosting door True

Riverbed en Websense bundelen krachten

 

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, en Websense hebben hun krachten gebundeld. Zij bieden hun klanten Websense's Web Security-oplossing in combinatie met Riverbed's WAN-optimalisatie die wordt aangeboden op het Riverbed Services Platform (RSP), een onderdeel van de Steelheads.

Websense biedt momenteel gehoste internetbeveiliging per vestiging. Daarnaast verwachten beide partijen de Websense Web Security gehoste internetbeveiliging samen met de Riverbed-oplossingen hybride aan te bieden. Organisaties krijgen op deze manier de beschikking over de meest uitgebreide flexibele en up-to-date beveiligingsoplossingen.

Websense Web Security wordt uitgerold op het RSP, een gevirtualiseerd data services-platform dat is geïntegreerd met de hardware van de Steelheads. Dit maakt het voor klanten mogelijk om verschillende best-of-breed diensten uit te rollen, waar eerder permanente servers voor nodig waren. Met de installatie van Websense Web Security-software op de Steelheads, kunnen organisaties de inzet van Wide Area Network en internetbeveiliging consolideren en hun IT-infrastructuur sneller, goedkoper en veiliger inrichten. Klanten kunnen deze gevirtualiseerde applicaties - zoals Websense Web Security - inzetten om hun IT-infrastructuur bij remote sites te vereenvoudigen en (overhead)kosten te verlagen.

Klanten die gebruikmaken van de Steelheads hebben de mogelijkheid om Websense Web Security uit te rollen als ‘interne software', een volledig gehoste dienst voor mobiele medewerkers. In de toekomst is dit mogelijk met een gehost SaaS-model. Deze flexibiliteit biedt gezamenlijke klanten de gelegenheid SaaS snel en kostenefficiënt in te zetten als internetbeveiliging ‘in the cloud', voor specifieke vestigingen en mobiele gebruikers.

Websense is eenvoudig te installeren op het RSP waardoor het mogelijk is de applicaties zonder server uit te rollen in elke vestiging. Daarnaast is gecentraliseerde rapportage en beleidsbeheer binnen het centrale datacenter mogelijk met de ‘Websense V10000 secure Web gateway-applicatie'. Verder kan de content real-time worden geraadpleegd waarbij Riverbed het netwerkverkeer vanuit de vestiging naar het centrale datacenter optimaliseert. Op deze manier profiteren organisaties van de grote hoeveelheden beschikbare content en de schaalbaarheid, zonder opoffering van de bandbreedte of snelheid van de applicatieperformance.

"De geïntegreerde Websense- en Riverbed-oplossing biedt best-of-breed beveiliging en een versnelde applicatieperformance", zegt Marcel Kooring, regional manager Benelux bij Websense. "In de toekomst hebben klanten de keuze uit verschillende applicatie-, software- of SaaS-uitrolmogelijkheden. De samenwerking tussen Websense en Riverbed resulteert in een architectuur voor een krachtige beveiligingsoplossing die belangrijke informatie beveiligt binnen webgebaseerde applicaties. Daarnaast worden toegang en levering binnen organisaties geoptimaliseerd."

"Met de gevirtualiseerde RSP kunnen organisaties voordeel halen uit de Steelheads en de belangrijkste netwerkdiensten per vestiging", zegt Carel Bak, regional manager bij Riverbed Benelux. "Organisaties proberen continu conflicterende eisen op het gebied van IT-consolidatie en personeel op verschillende locaties beter op elkaar aan te laten sluiten. Het RSP biedt organisaties een platform om dit probleem aan te pakken en tegelijkertijd kosten te besparen."

De oplossing van Riverbed en Websense is vanaf juni 2009 beschikbaar via resellers en distributeurs. De toekomstige SaaS-uitrolmogelijkheden staan gepland voor het eerste kwartaal van 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2967135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.