Managed hosting door True

Windows 7 komt uit op 22 oktober

 

Windows 7 verschijnt op 22 oktober 2009. Dan brengt softwareleverancier Microsoft ook Windows Server 2008 R2 op de markt. Het besturingssysteem krijgt twee zakelijke versies, namelijk een versie Professional en Enterprise. Op 22 oktober is Windows 7 wereldwijd verkrijgbaar, gebruikers kunnen dan ook een Nederlandse versie aanschaffen. De release candidate van het besturingssysteem is sinds begin mei als download beschikbaar voor bètagebruikers en geïnteresseerden.

Vicepresident Steve Guggenheimer van de softwaremaker maakte tijdens Computex 2009 de precieze verschijningsdatum van het besturingssysteem bekend. 'Zoals we al verschillende keren hebben gezegd is goede kwaliteit het belangrijkst voor ons. We hebben iedere mijlpaal aangekondigd en we hebben er vertrouwen in dat het product klaar is om aan onze klanten en partners te laten zien,' aldus Guggenheimer.

Het besturingssysteem kent zes versies, waarvan er twee bedoeld zijn voor de zakelijke markt. Anders dan bij Vista hebben uitgebreidere versies van Windows 7 alle mogelijkheden van eenvoudiger versies. 'Bij Windows Vista was het zo dat een versie hoger op de ladder soms functies niet had, die wel zaten in een versie eronder. Dat is nu aangepast', aldus productmanager Olivier van Noort.

Direct Access
Het belangrijkste verschil tussen de versies Enterprise en Professional is volgens Van Noort dat er in de Enterprise-versie Direct Access ingebakken zit. Gebruikers kunnen zonder vpn-verbinding inloggen op het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is het encryptieprogramma Bitlocker, dat zit ingebakken in de Enterpise en Ultimate-versie, uitgebreid. Nu kan ook data op usb-sticks worden versleuteld.

Voor thuisgebruikers is er de versie Windows 7 Home Edition. Er komt ook een aanpaste versie op de markt voor ontwikkelingslanden. Voor de netbookgebruiker is er de versie Windows 7 Starter. Computerhobbyisten kunnen kiezen voor de versie Windows Ultimate.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2962530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.