Managed hosting door True

Moblin sterk staaltje van Intel-software

 

Hoewel Intel voor schier iedereen synoniem is met microprocessoren, levert het al jaar en dag zware inspanningen op softwaregebied. Aangezien die softwareproducten vaak compilers en ondersteunende softbibliotheken zijn, komen die niet zo vaak onder de aandacht van eindgebruikers.

Intels 'opensource'-initiatief 'Moblin' ('Mobile Linux') kan daar verandering in brengen, want het is specifiek bestemd voor slimme mobieltjes (smartphones) en mobiele internettoestellen (MID's). Op de recente Collaboration Summit werd een werkende (alfa-)versie van Moblin 2 getoond, met vandaag een bèta-versie op Moblin.org.

De besturingsomgeving is bedoeld voor gebruik op Intel Atom-gesteunde toestellen en vormt een rechtstreekse concurrent voor omgevingen als Symbian, MS Windows Mobile, iPhone OS en Android (eveneens Linux gesteund).

Ondertussen werkt Intel onder de codenaam 'medfield' ook aan de volgende generatie van Atom-processoren voor stroomzuinige mobiele systemen vanaf 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2960891). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.