Managed hosting door True

Nortel wil uit joint venture met LG stappen

 

Netwerkleverancier Nortel zet zijn meerderheidsaandeel in LG-Nortel in de etalage. Het noodlijdende Canadese bedrijf wil daarmee de toekomst van het samenwerkingsverband met LG Electronics veiligstellen voor klanten en werknemers. LG-Nortel is een zelfstandige onderneming die, met een brutowinst in 2008 van 341 miljoen dollar, financieel sterker staat dan Nortel zelf. Dat bedrijf kreeg begin 2009 surseance van betaling.

De joint venture werd in 2005 opgericht en levert hardware voor bedrade en draadloze telecommunicatie en netwerken. Nortel heeft de helft van de aandelen plus één in bezit. LG stemt in met Nortels besluit om uit het gezamenlijke bedrijf te stappen.

De beslissing ligt in lijn met de strategie die de leverancier eerder dit jaar aankondigde. Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers meldde directeur Mike Zafirovski dat elk van de vier bedrijfsonderdelen, waaronder de joint venture, wordt klaargestoomd om op eigen benen te staan. Nu voegt hij daar aan toe dat het besluit om uit LG-Nortel te stappen de joint venture 'in staat stelt aan de volgende fase van zijn reis te beginnen en tot volle bloei te komen.'

Surseance
De wens tot decentralisatie en verzelfstandiging van zijn bedrijfsonderdelen is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor. Dat leidde in januari 2009 tot surseance van betaling, onder andere voor de activiteiten in Noord-Amerika en Europa. Deze maatregel werd kortgeleden verlengd tot 30 juli. Voor Nederlandse klanten van Nortel zou de surseance geen gevolgen hebben.

Hoewel de joint venture met LG voor een minieme meerderheid in handen is van Nortel, wordt hij geleid door de Zuid-Koreaan Jae Ryung Lee. In 2008 boekte de onderneming een brutowinst van 341 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2960779). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.