Managed hosting door True

Amazon, Oracle en IBM beste van de klas

 

Amazon, Oracle en IBM zijn de best presterende technologiebedrijven. Dat blijkt uit de Infotech top 100 van BusinessWeek.

Amazon, Oracle en IBM zijn de best presterende technologiebedrijven. Dat blijkt uit de Infotech top 100 van BusinessWeek.

Niet Google (pas 37ste), maar Amazon is volgens BusinessWeek het bedrijf dat in 2008 het best presteerde. Het tijdschrift berekent dat op basis van de financiële resultaten, de winst voor de aandeelhouders en de omzetgroei. Amzon groeide vorig jaar met 25 procent. Het wordt gevolgd door Oracle en SAP. IBM is vijfde.

Opvallend op de zevende stek is het Taiwanese Quanta Computers dat zich vooral toelegt op netbooks. Quanta maakt onder andere de 100 dollar laptop voor het One Laptop Per Child-project. Het maakt tevens toestellen voor HP en andere leveranciers.

Nog in de top 100 staan Acer (11), Accenture (12), HTC (13), RIM (14), Apple (19), HP (20), het Zuid-Afrikaanse Dimension Data (21) en Microsoft (22).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2956561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.