Managed hosting door True

EMC: 'Oracle koopt Sun vanwege software'

 

Joe Tucci, ceo van EMC, zegt dat Oracle Sun heeft overgenomen vanwege het interessante software portfolio. Sun levert concurrerende storage oplossingen, maar EMC verwacht dat de samenwerking met Oracle goed blijft.

Joe Tucci zeit dit tijdens een vraaggesprek met de vakpers op EMC World 2009. Hij zei dat diverse grote it-leveranciers, waaronder Oracle, op zoek zijn naar overname kandidaten om hun softwareportfolio uit te breiden. "Ik ben er van overtuigd dat Oracle Sun heeft overgenomen vanwege het softwareportfolio, waar Java deel van uitmaakt." Ook lijkt het erop dat Oracle er op uit is om Solaris aan zijn portfolio toe te voegen, aldus Tucci.

Uit documenten van Sun blijkt dat Oracle er vooral op uit is om Sun's software binnen te halen.

Paul Maritz,baas van virtualisatiespecialist VMware, een onderdeel van EMC, verwacht dat EMC klanten die Oracle databases gebruiken gewoon bij EMC blijven. Verder was Maritz niet onder de indruk over de overname van Virtual Iron door Oracle. "Drie jaar gelden leverde Virtual Iron hoogstaande software, maar begon het bedrijf achter te lopen. Oracle loopt achter ons aan en pakt de kruimels op. Met VMware vSphere houden wij een voorspong."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2953227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.