Managed hosting door True

Cisco levert 'Smart Grid' aan energiebedrijven

 

Cisco kondigt samen met zijn partners plannen aan voor een veilige, end-to-end Smart Grid-netwerkinfrastructuur. Hiermee kunnen nutsbedrijven hun energielevering efficiënter beheren en hun klanten het energieverbruik verminderen, wat leidt tot een lagere uitstoot van broeikasgassen, aldus Cisco.

De plannen van Cisco omvatten een volledige communicatiestructuur tussen energiebedrijven en huishoudens op basis van Internet-protocol (IP)-standaarden over het energienetwerk. Hiermee worden intelligentie, flexibiliteit en tweerichtingscommunicatie toegevoegd aan het distributienetwerk, dat van oudsher versnipperd is.

Op basis van eerdere ervaringen in het ontwerpen van netwerken voor diverse industrieën zet Cisco zich nu in voor de ontwikkeling van veilige, intelligente en on-demand toepassingen voor energiegebruik door nutsbedrijven. Energieleveranciers kunnen hun netwerken veilig en op afstand beheren dankzij de Transmission & Distribution Automation-oplossingen. De slimme meters in het op IP-gebaseerde Smart Grid-platform signaleren de kritische punten in de gehele energie-infrastructuur: van automatisering van datacenters en hulpcentrales tot wijknetwerken voor bedrijven en woningen.

Minder energieverbruik

Met Cisco's Home Energy Management (HEM)- en Business Energy Management (BEM)-oplossingen krijgen zowel de energieleveranciers als hun klanten meer inzicht in het stroomverbruik. Cisco EnergyWise-oplossingen vormen de basis voor het energiebeheer door zakelijke gebruikers en bieden hen de mogelijkheid om via hun eigen netwerk het stroomverbruik te optimaliseren. Volgens het Electrical Power Research Institute (EPRI) zal dit leiden tot een vermindering van uitstoot van broeikasgassen in de VS met 60 tot 211 miljoen ton CO2 per jaar in 2030.

"Wij zien dat netwerktechnologie als platform kan fungeren voor een intelligent en veilig energienet voor de 21ste eeuw", zegt Coks Stoffer, algemeen directeur bij Cisco Nederland. "Met onze Smart Grid-oplossingen helpen we onze klanten in de energiesector een transformatie te ondergaan, zodat ze op innovatieve, efficiënte en milieuvriendelijke wijze energie kunnen leveren aan consumenten en zakelijke gebruikers. Smart Grid is Cisco's volgende stap in de bijdrage van IT aan een duurzaam klimaat."

Cisco werkt momenteel samen met diverse nutsbedrijven over de hele wereld om innovatieve netwerken te ontwikkelen. Verschillende pilot-projecten hebben inmiddels aangetoond dat Smart Grid het energieverbruik van huishoudens met 10-15 reduceert. In de komende maanden, zal Cisco nieuwe producten en diensten op de markt brengen, die aansluiten bij de markt voor Smart Grid-communicatie-infrastructuur. De verwachting is dat deze markt binnen een termijn van vijf jaar een waarde van 20 miljard dollar per jaar vertegenwoordigt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2951748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.