Managed hosting door True

Citrix opent aanval op Cisco's Nexus 1000V

 

Citrix gaat met een open source virtuele switch op de markt komen die geschikt is voor zowel Xen als op KVM gebaseerde hypervisors. Met deze introductie gaat Citrix de concurrentie aan met Cisco's Nexus 1000V in combinatie met VMware's vSphere 4.0. Doordat de switch open source is, kunnen leveranciers de switch in hun firmware implementeren en wordt de SR-IOV-standaard ondersteund. Ook wordt hiermee de centrale processor minder belast.

Vooralsnog had Cisco met zijn Nexus 1000V weinig te vrezen van zijn concurrenten, maar het mag voor het bedrijf niet verwonderlijk zijn dat er nu een aanval wordt ingezet. Met de aankondiging van de virtuele switch maakt Citrix  een inhaalslag en doordat het open source is gemaakt kan het door een groot deel van de leverancierscommunity ondersteund worden. Bijkomend voordeel is dat gebruikers een vendor lock-in voorkomen.

Nog niet alle details van de nieuwe open source virtuele switch van Citrix zijn bekend, maar zeker is wel dat hij voor zowel Xen als KVM geschikt is, gecentraliseerd netwerkbeheer ondersteund wordt, netwerk-management features, zoals Netflow, SPAN, RSPAN en ERSPAN ondersteund worden, het initieel beschikbaar is als plug-in voor XenCenter en beveiligingszaken als ACLs en 802.1x ondersteund worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2951499). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.