Managed hosting door True

Release candidate Windows 7 bevat XP-modus

 

De release candidate van besturingssysteem Windows 7 is beschikbaar. Nieuwe functionaliteiten in deze versie zijn de Windows XP-modus (XPM) en de mogelijkheid om via internet veilige toegang krijgen tot opgeslagen digitale media. XPM is speciaal ontworpen om kleine bedrijven te helpen met de overstap naar Windows 7. Met de XP-modus kunnen programma's die alleen werken met besturingssysteem XP, toch met opvolger Windows 7 worden gebruikt .

Softwarebedrijf Microsoft heeft de release candidates (RC) van de besturingssystemen Windows 7 en Windows Server 2008 R2 beschikbaar gesteld voor bètatesters, MSDN- en TechNet-abonnees. Vanaf 5 mei 2009 kan elke geïnteresseerde de RC van Windows 7 downloaden.

Met de beschikbaarheid van de release candidate komt besturingssysteem Windows 7 in de laatste testfase. In deze versie is de terugkoppeling van bètatesters verwerkt. De versie bevat twee nieuwe functionaliteiten: Remote Media Streaming en de Windows XP-modus. Met Remote Media Streaming kan een gebruiker op afstand via internet veilige toegang krijgen tot opgeslagen digitale media (video, geluid, foto's, opgenomen tv etc.) op de PC thuis. De Windows XP-modus (XPM) is vooral bedoeld voor kleine bedrijven die oudere XP-programma's gebruiken en willen overstappen op Windows 7. Met XPM kunnen programma's die alleen werken met Windows XP toch met opvolger Windows 7 worden gebruikt.

Installatie
Wie met de release candidate van Windows 7 aan de slag wil en er de bètaversie van draait, zal een zogeheten ‘clean install' (geheel nieuwe installatie) moeten uitvoeren. Vanaf Windows Vista kunnen gebruikers volgens Microsoft upgraden naar Windows 7, met behoud van de geïnstalleerde programma's en instellingen. Het softwarebedrijf heeft hiervoor een instructievideo gemaakt. Die toont de keuzes voor het installatieproces van zowel Windows 7 Bèta als Windows Vista.

‘Het is belangrijk om te weten hoe Windows 7 upgrade vanaf Windows Vista. Wil je er gewoon naar kijken en heb je geen Windows Vistamachine, dan raad ik aan om een schone installatie te doen', zegt ook Olivier van Noort in een videobericht. Hij is in Nederland verantwoordelijk voor Windows op de zakelijke markt.

Microsoft belooft de definitieve versie van Windows 7 in januari 2010 beschikbaar te stellen

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2940125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.