Managed hosting door True

Brocade en IBM breiden OEM-relatie uit

 

Brocade kondigt aan dat IBM de Brocade Enterprise IP Networking productlijn gaat rebranden en verkopen via IBM's wereldwijde verkoopkanaal en geautoriseerde IBM Business Partners.

Het Original Equipment Manufacturer (OEM) contract complementeert en verlengt de bestaande relatie tussen Brocade en IBM op het gebied van Storage Area Networking (SAN) producten. IBM zal binnen het OEM-contract in eerste instantie de hieronder genoemde Brocade IP Networking productlijnen gaan verkopen, maar verwacht hier in de loop der tijd meer producten aan toe te voegen. IBM zal meerdere modellen van elke productlijn bieden:

· Brocade NetIron MLX Series als IBM m-series Ethernet routers;

· Brocade NetIron CES 2000 Series als IBM c-series Ethernet switches;

· Brocade FastIron SX Series als IBM s-series Ethernet switches;

· Brocade FastIron GS Series als IBM g-series Ethernet switches.

Ter ondersteuning van deze overeenkomst heeft Brocade in samenwerking met IBM aangepaste programma's ontwikkeld binnen veel belangrijke functiegebieden, waaronder sales, marketing, training/certificering, en technische ondersteuning/dienstverlening.

"Deze overeenkomst ondersteunt IBM's kijk op networking als een integraal onderdeel van ons Dynamic Infrastructure initiatief. Dit initiatief helpt klanten de convergentie van business en IT-infrastructuren te beheren," zegt Barry Rudolph, vice president, IBM System Storage. "IBM is erop gericht klanten de beste netwerkkeuzes en -opties te bieden, daarom zijn wij erg blij dat wij onze relatie met Brocade verder hebben kunnen uitbreiden."

"Deze overeenkomst met IBM toont Brocade's loyaliteit aan zijn OEM-partners, een strategie waarvan wij geloven dat het de belofte van next-generation Enterprise Networking-oplossingen op een pragmatische, niet-merkgebonden manier waarmaakt. Door deze strategie zorgen we ervoor dat de IT-investeringen van onze klanten beschermd worden," zegt Mike Klayko, CEO bij Brocade. "De keuze van IBM voor Brocade's high-performance, high-volume netwerkproducten biedt klanten een competitieve keuze in hun IT-infrastructuur. Wij kijken er dan ook naar uit om deze oplossingen op de markt te zetten via IBM's wereldwijde verkoopkanaal."

De verkoop en rebranding van een breed portfolio van Brocade's netwerkproducten- en technologieën voor datacenters wordt momenteel door IBM uitgevoerd. Hieronder vallen onder andere de multi-protocol Brocade DCX Backbone samen met Fibre Channel directors, stand-alone en embedded switches, host adapters en gerelateerde software. De huidige overeenkomst versterkt en diversificeert Brocade's go-to-market route voor zijn Enterprise IP Networking portfolio. Klanten krijgen nu de mogelijkheid de netwerkproducten en -diensten van Brocade aan te schaffen via elke combinatie van kanalen, waaronder OEM-partners, wereldwijde verkopers en direct van Brocade.

"De aankondiging van een OEM-overeenkomst haalt de sterke punten van zowel IBM als Brocade naar boven," zegt Zeus Kerravala, senior vice president, Global Enterprise Research bij de Yankee Group. "Het betekent vooral voor Brocade dat zij via een betrouwbare IT-oplossingen partner, een belangrijke nieuwe go-to-market route vast heeft weten te leggen voor zijn Enterprise IP Networking portfolio. Dit is een van de meest tastbare bewijzen van de groeistrategie voor de Enterprise Networking business die Brocade heeft geïdentificeerd na de overname van Foundry Networks."

Beschikbaarheid

IBM verwacht dat deze producten begin mei 2009 beschikbaar zijn.

Voor meer informatie, bezoekt u: www.smarternetworks.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2939585). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.