Managed hosting door True

Recruitmentsoftware onderschept fraudeurs

 

Computable placeholer

Leverancier van werving- en selectiesoftware Otys heeft een koppeling met het waarschuwingsregister van de Stichting fraudeaanpak detailhandel (FAD) geïntegreerd in zijn recruitmentsysteem. Wanneer sollicitanten reageren op een vacature op de website van een retailbedrijf, kan de hr-afdeling met deze tool direct controleren of de sollicitant een fraudeverleden heeft. Meubelwinkelketen Leen Bakker kwam op het idee de tool toe te voegen.

Om klanten in de detailhandel tegemoet te komen, heeft softwareleverancier Otys een koppeling gemaakt naar het waarschuwingsregister van Stichting fraudeaanpak detailhandel (FAD). Die organisatie registreert fraude van winkelmedewerkers. Door de koppeling kunnen werknemers die hebben gefraudeerd bij hun vorige werkgever, niet zo gemakkelijk toeslaan bij een volgende detaillist.

Meubelwinkelketen Leen Bakker kwam met het idee voor de koppeling, vertelt woordvoerder Laura Zijlstra van Otys. ‘Met Leen Bakker hebben wij een website opgezet voor het werven van personeel. Door onze software te gebruiken hoeven binnenkomende cv's niet meer handmatig te worden verwerkt. Leen Bakker vroeg vervolgens of de check bij Stichting FAD ook niet kon worden geautomatiseerd. De koppeling met het register is toen geïntegreerd in onze recruitmentsoftware in samenwerking met de ict-afdeling van destichting', legt Zijlstra uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2938735). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.