Managed hosting door True

Microsoft ontwerpt 'XP-modus' voor Windows 7

 

Een Windows XP-modus moet kleine bedrijven overhalen om over te stappen op Windows 7. De modus is een virtuele Windows XP-omgeving die draait onder Windows Virtual PC. In januari 2009 kwam Microsoft al met een publieke bèta van virtualisatiesoftware waarmee applicaties, die zijn geschreven voor Windows XP en Windows 2000, kunnen draaien op Windows Vista: Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V).

Windows 7 krijgt een Windows XP-modus (XPM). Binnen die modus kunnen gebruikers applicaties draaien die zijn ontworpen voor Windows XP. Dat schrijft Microsoft op zijn bedrijfsblog. De modus maakt nog geen onderdeel uit van de beta van Windows 7, maar komt in eerste instantie als gratis download in bètaversie beschikbaar voor de duurdere versies van Windows 7 (professional, enterprise en ultimate).

In het bedrijfsblog vertelt Microsoft dat XPM ‘speciaal ontworpen is om kleine bedrijven te helpen met de overstap naar Windows 7.' In het blog staat verder te lezen: ‘Alles wat je moet doen is applicaties rechtstreeks installeren binnen de Windows XP-modus. Dat is een virtuele Windows XP-omgeving die draait onder Windows Virtual PC.  De applicaties worden gepubliceerd naar de Windows 7-desktop en vanaf daar kun je ze rechtstreeks draaien.' Microsoft verwierf de technologie achter Virtual PC in 2003, door de overname van Connectix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2936792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.