Managed hosting door True

Nieuwe Xerox managed printservices voor mkb

 

Xerox heeft de Xerox Print Services, een nieuwe versie van haar enterprise-level managed printservices voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) aangekondigd.

Xerox Print Services is een set van diensten en tools die wordt geleverd via het wereldwijde netwerk van channelpartners om het MKB te helpen hun huidige printomgeving inzichtelijk te maken. Hierdoor kan het MKB haar printnetwerken verbeteren en zo optimale prestaties behalen. Xerox Print Services neemt het beheer over van de printinfrastructuur, ongeacht de fabrikant of het type apparaat. Dit resulteert in lagere kosten voor printen en kopiëren, vermindert de behoefte aan IT-ondersteuning en verhoogt de productiviteit van het kantoor over meerdere printplatforms. Want juist in deze tijd zijn organisaties gebaat bij een gegarandeerde kostenreductie met een meetbare ROI die direct een verbetering in de winstpositie oplevert.

Printkosten

Volgens onderzoeksbureau IDC kopen bedrijven met meer dan honderd werknemers wereldwijd vier miljoen apparaten, printen zeshonderd miljard pagina's en besteden twintig miljard dollar per jaar aan kantoorapparatuur en diensten. Het bureau voorspelt dat in 2009 meer dan zestig procent van het MKB in Europa zal overwegen een managed print service oplossing aan te schaffen. Ondanks de economische neergang verwacht het bureau dat in 2011 de Europese managed print services markt 7,2 miljard dollar bedraagt. "Uit IDC-onderzoek blijkt dat de gemiddelde organisatie in West-Europa circa 300 euro per werknemer per jaar besteedt aan imaging- en printvoorzieningen", aldus IDC's Matt Marshall, Programma Directeur Research & Consulting, European Imaging & Hardware Solutions. "In bepaalde sectoren is dit cijfer echter sterk toegenomen. In een omgeving met kenniswerkers kunnen de gemiddelde kosten oplopen tot 740 euro per werknemer."

Xerox heeft al meer dan vijftig jaar de focus op volledige document output dienstverlening voor kantooromgevingen en lanceerde twaalf jaar geleden managed print services voor grote ondernemingen - Xerox Office Services. Xerox beheert meer dan twee miljoen machines, waarvan de helft niet van Xerox is. Door jarenlange ervaring en uit onderzoeksresultaten blijkt dat organisaties doorgaans niet weten wat en hoeveel ze op kantoor printen en dat tot vijftig procent van de kosten van document output buiten de fysieke hardware ligt. "Kostenbesparing is de belangrijkste toegevoegde waarde van een managed print service", aldus Jo Van Onsem, Algemeen Directeur van Xerox Nederland. "Klanten, van groot tot klein zijn in deze zware economische tijd op zoek naar manieren om meer uit minder te halen, met minimale impact op hun bedrijf en het milieu. Met Xerox Print Services zijn we nu in staat ook het midden- en kleinbedrijf hierin te helpen."

Channelpartners
De partners van Xerox volgen een uitgebreid accreditatie- en certificeringsprogramma, die alle vier de fasen van een managed print service beslaat: het analyseren, ontwerpen, implementeren en beheren. Partners zullen worden gecertificeerd voor de verkoop, ontwerp en architectuur van de oplossing en service delivery competenties. Als onderdeel van het managed print services portfolio geeft Xerox Print Services channelpartners de flexibiliteit om te bouwen op hun eigen merk met ondersteuning van Xerox met een gemeenschappelijk technologieplatform en infrastructuur. Gecertificeerde resellers kunnen afnemen van andere leveranciers en hun eigen overeenkomsten en contracten gebruiken. Dit is essentieel voor een echte multivendor managed print services aanpak. Resellers zijn hierdoor in staat om een meer onafhankelijke, met als gevolg meer rendabele relatie met de klant aan te gaan.

Prijs en beschikbaarheid
Xerox Print Services is een all inclusive aanpak. Klanten betalen alleen voor de software en diensten die zij gebruiken. Xerox host de technologische middelen, terwijl de geaccrediteerde partner de dienst voert en levert. De prijs is afhankelijk van de partner en de bestaande en gewenste staat van de printinfrastructuur van de klant.

In Nederland en andere landen in West-Europa zijn de Managed Print Services vanaf april beschikbaar via erkende XPS-resellers. De lancering in Noord-Amerika en andere landen volgt later dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2933664). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.