Managed hosting door True

Zyxel meer actief in mkb

 

De Taiwanese netwerkleverancier Zyxel, dat dit jaar twintig jaar bestaat, zegt meer zaken te willen doen met resellers in het mkb. "We leveren een breed netwerkportfolio van meer dan 250 producten zoals routers, switches, Wifi, ip-telefonie, storage en security. Hiermee kunnen resellers services leveren en een goede marge maken."

Dit zegt Albert Lee, managing director van Zyxel Benelux. Hij werkt al negen jaar bij Zyxel, dat als modemfabrikant begon en nu een belangrijke leverancier is op het gebied van dsl routers, switches, wlan en security zoals firewalls, unified threat management (utm) en Unified Security Gateways (USG). De netwerkleverancier levert zowel aan service providers als de markt voor enterprise, mkb en soho. Het gaat hierbij om oplossingen zoals triple play, quality of service, netwerkbeveiliging en netwerkbeheer. Lee: "We hebben veel klanten uit de telecommarkt, zoals Telfort. Maar we focussen ons nu om meer te groeien in het mkb. Daar ligt een groot potentieel. Zyxel heeft een zeer breed portfolio voor het mkb. We leveren voor het mkb bijvoorbeeld netwerkbeveiliging die net zo goed is als security die wordt gebruikt bij grote bedrijven: de ZyWall USG, een complete netwerkbeveiligingsoplossing voor het mkb. Resellers kunnen een ZyWall USGop afstand monitoren en beheren. Het mkb in Nederland wil een goed geprijsd innovatief product dat inzetbaar is als totaaloplossing. We leveren aan het mkb een breed netwerkportfolio van meer dan 250 producten zoals routers, switches, Wifi, dsl, storage en security. Hiermee kunnen resellers een totaaloplossing bieden, services leveren en een goede marge maken."

Zyxel werkt met zijn resellers via het ZyPartner programma dat uit vier niveaus bestaat. Resellers worden daarin bijgespijkerd met kennis en expertise. Dat wordt onder andere gedaan in het trainingscentrum van Zyxel in Hoofddorp. Bijvoorbeeld met sales- en technische trainingen op het gebied van wlan, ethernet, security, dsl of VoIP. Lee: "Resellers kunnen hierdoor een breed portfolio van totaaloplossingen van Zyxel bieden. Onder andere met gebruik van de ZyWALL USG security gateway, waarmee het hele netwerk beheerd kan worden. Resellers kunnen zich in het mkb propositieneren als een virtuele it-afdeling van een bedrijf en optreden als managed services partner voor network access management (nam) in het bedrijfsnetwerk. Resellers kunen met Zyxel hoge marges verdienen. Onder andere met diensten, zoals remote management , monitoring en licencing."

Lee zegt dat de band tussen Zyxel en resellers heel nauw is. "Zyxel biedt een breed productportfolio waarmee de reseller zich kan positioneren als dienstverlener op het gebied van netwerken. Zyxel fungeert dan als one-stop-shop weaar mkb-reseller terecht kunnen."

In Nederland worden de producten van ZyXEL gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro en Valadis.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2926241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.