Managed hosting door True

APC en Bull meten samen datacenters door

 

Cloud datacenter

APC en Bull introduceren gezamenlijk assessment-diensten voor het meten van de energie-efficiënte in datacenters. De diensten zijn leverancieronafhankelijk, waardoor alle aanwezige apparatuur in het datacenter wordt meegenomen in de metingen.

Tijdens een assesment wordt een datacenter onder meer gecontroleerd op de totale energielevering, de stroomvoorzieningen, koelingsmaatregelen en server- en storage-virtualisatie. De resultaten worden gebundeld tot een advies dat moet leiden tot een efficiënter energiegebruik.

Volgens een woordvoerder van beide bedrijven zijn veelvoorkomende verbeterpunten de luchtstroom en de scheiding van warme en koude lucht. Andere struikelpunten zijn de veroudering van IT- en UPS-systemen en inefficiënte inrichting van racks.

"De assessment-diensten bewaken de investeringen die een bedrijf heeft gedaan voor de bouw en inrichting van een datacenter. Door efficiënter om te gaan met de huidige infrastructuur, wordt de return on investment vergroot. Bovendien gaat de beschikbaarheid omhoog", zegt John DiPippo, senior vice president datacenter solutions, services en software van APC.

"Energieverbruik is één van de belangrijkste thema's binnen datacenters. Daarom wordt steeds zorgvuldiger gekeken naar de IT-systemen die men inzet. Met onze Energy Audit kunnen organisaties hun energiekosten verminderen, zonder in te leveren op de quality of service en SLA", zegt Dick Fens, algemeen directeur van Bull.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2921691). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.