Managed hosting door True

Ook downgrade naar XP voor Windows 7-klanten

 

XP is nog niet op pensioen. Na 31 juli mogen pc-fabrikanten ook downgrade-opties aanbieden bij Windows-pc's, zelfs bij pc's met Windows 7.

Dat meldt Apple Insider op basis van een interne memo van HP. Volgens dat bericht zou de verlenging van de downgrademogelijkheid naar XP gelden tot 30 april 2010. Bovendien zou ook vanuit Windows 7 Professional terug naar XP kunnen worden overgestapt. Gezien het feit dat de stap van Vista naar Windows 7 volgens Microsoft maar een kleine is, zo argumenteert Apple Insider, zouden klanten ook dezelfde bezwaren tegen Windows 7 kunnen koesteren. Microsoft conformeert het bericht in de Amerikaanse CRN.

Aan Microsoft-watcher Mary-Jo Foley meldde Microsoft dat een 'volume license'-klant altijd kan terugstappen naar eender welke vroegere Windows-versie. De einddatum die in de HP-memo werd vermeld, wil niemand bevestigen.

Overigens meldt de memo ook dat Microsoft klanten eraan wil herinneren dat het de gebruikelijke ondersteuning voor XP Professional stopzet op 14 april 2009. Vanaf dan levert het enkel nog enkel securityupdates voor XP (tenzij bij klanten met een Extended Hotfix Support contract).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2920577). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.