Managed hosting door True

Europese ICT-deals worden kleiner en korter

 

Budget geld planning

Europese uitbestedingsopdrachten hebben tegenwoordig een kortere looptijd en een lagere contractwaarde dan voorheen. Dat becijferden analisten van Forrester. "Het toont dat klanten heel specifieke keuzes maken bij de beslissing welke individuele ict-onderdelen ze willen uitbesteden."

In 2008 is een duidelijke afname zichtbaar van de gemiddelde waarde van nieuwe ict-uitbestedingsprojecten. Bovendien lopen de contracten ook korter dan een jaar eerder. Dat concluderen analisten van Forrester. Zij onderzochten zeventien grote Europese ict-dienstverleners en de contracten die zij afsloten. Het Forrester-rapport heet EMEA IT Outsourcing Deals: 2008 Review.

Klantorganisaties zijn duidelijk op zoek naar kleinere contracten, zegt analist Pascal Matzke van Forrester. In 2008 heeft 43 procent van de afgesloten deals een waarde die ligt tussen de tien en twintig miljoen euro. "Het toont dat klanten heel specifieke keuzes maken bij de beslissing welke individuele ict-onderdelen ze willen uitbesteden. Daarmee keren zij de trend uit 2007. Toen slonk het aandeel opdrachten met een waarde tussen tien en twintig miljoen euro", licht Matzke toe. Er waren volgens hem geen deals van boven de miljard euro en slechts weinig van meer dan een half miljard.

Logisch

Een andere bevinding uit het onderzoek is dat organisaties gemiddeld korter lopende uitbestedingsopdrachten tekenen met dienstverleners. De analist vindt dat logisch, gezien de onzekere economische situatie. In 2008 hadden bijna acht op de tien uitbestedingscontracten een looptijd van vijf jaar of korter. Vier van de tien betrof zelfs een opdracht voor korter dan vier jaar. Matzke ziet een duidelijke toename van het aantal kortlopende utibestedingscontracten ten opzichte van 2007. In dat jaar was slechts veertien procent afgesloten voor minder dan drie jaar.

51 procent van de uitbestedingsopdrachten van de publieke sector betreft deals met een waarde van minder dan twintig miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2920200). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.