Managed hosting door True

ICT'er vindt baanbehoud collega niet belangrijk

 

De meeste ict'ers hebben er geen moeite mee wanneer een efficiëntere werkwijze een collega overbodig maakt. Slechts twintig procent van de automatiseerders zou dat proberen te voorkomen. Acht procent wijzigt de nieuwe werkwijze alleen als er sprake is van een aardige collega.

Ict'ers zijn weinig begaan met het lot van hun collega's. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek dat VNU Media deed in opdracht van Computable. Een plan dat een mede-ict'er zijn baan zou kosten, zouden de meeste werknemers toch doorvoeren.

De automatiseerders die deelnamen aan het onderzoek, kregen de volgende stelling voorgelegd: ‘Stel, je hebt een plan ontwikkeld voor een efficiëntere werkwijze die een collega zijn baan zou kosten. Wat doe je?'. Ruim de helft van de ict'ers levert dat voorstel toch in, aldus de onderzoekers.

Een vijfde van de werknemers wijzigt het plan, zodat de baan van zijn of haar collega behouden blijft. Acht procent van de ict'ers verandert het plan alleen als het gaat om een aardige collega.

De rest van de geënquêteerden kiest voor een andere optie. Zo voelen sommige ict'ers zich niet verantwoordelijk voor het eventuele vertrek van hun collega. "Het is aan de manager om de beslissing te nemen een collega af te voeren, danwel deze anders in te zetten", laat een van de deelnemers aan het onderzoek weten. Ook laat een groot deel van de personeelsleden alleen bezig te zijn met het belang van het bedrijf.

Efficiënt werken of collega behouden?
55 procent: Ik dien het plan onaangepast in
20 procent: Ik pas het plan aan, zodat mijn collega kan blijven
8 procent: Ik pas het plan alleen aan als ik mijn collega aardig vind


Het onderzoek
Aan het onderzoek hebben 119 vrouwen en 1328 mannen deelgenomen. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 41 jaar. Ruim de helft van de geënquêteerden heeft een hbo-opleiding afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2916313). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.