Managed hosting door True

Dell lanceert 'Efficient Enterprise'-strategie

 

Dell heeft onlangs zijn Efficient Enterprise-strategie gelanceerd. Met twintig nieuwe producten en nieuwe diensten richt het bedrijf zich op datacenters. Volgens Micheal Dell is de nieuwe strategie erop gericht de concurrentiepositie ten opzichte van HP, Cisco en IBM te verstevigen. Dell verkoopt de oplossingen zowel direct als indirect.

De nieuwe producten van Dell zijn (blade)servers, storage, (beheer)software, services voor virtuele omgevingen en componenten voor werkstations. Ook biedt Dell nieuwe consultancy diensten aan. Data Center Consulting bestaat uit het leveren van servervirtualisatie en storage/back-up-optimalisatie. De New Systems Management Consulting is gericht op het verbeteren van het datacenterbeheer, met behulp van onderhoud, ‘server provisioning', monitoring en andere diensten. Dell volgt hiermee andere grote leveranciers, die er al eerder voor kozen om meer diensten te leveren, zoals IBM en HP, dat daarvoor EDS overnam. Dell verwacht goede zaken te doen op het gebied van virtualisatie en serverconsolidatie, omdat veel bedrijven voor deze technologische oplossingen kiezen om kosten te besparen.

De nieuwe producten en diensten worden direct en via de business partners van Dell verkocht aan klanten die datacenters huis hebben. Dat gaat via een ‘modulaire benadering', waarbij klanten ervan moeten worden overtuigd om de infrastructuur van hun datacenter te moderniseren. Ze zouden volgens Dell hiermee kosten kunnen besparen, onder andere op het gebied van energiegebruik, bijvoorbeeld met de Dell PowerEdge R710-server. Ook neemt de nieuwe apparatuur minder ruimte in de datacenters beslag, aldus de leverancier. Business partners hebben een speciale ‘ruimtetool' om te berekenen hoeveel ruimte en kosten een klant kan besparen in datacenters, bijvoorbeeld door het toepassen van virtualisatie.

DMC
Dell brengt onder meer nieuwe werkstations en servers op de markt, die zijn gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon-processors. Deze zijn geïnstalleerd op elfde generatie Generation PowerEdge-servers en Precision-werkstations. Op de PowerEdge-producten kunnen virtualisatie en systeembeheer worden toegepast. Voor geïntegreerd beheer levert de leverancier voor de servers de Dell Lifecycle Controller. Met de ImageDirect Server-software kunnen server images worden gecreëerd en beheerd. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van uitrol en inzet van it-beheerders, aldus Dell. Nieuw is de beheerssoftware Dell Management Console (DMC), die met Symantec's Altiris is ontwikkeld. Met één console kan de hele infrastructuur worden beheerd van verschillende merken, dus niet alleen van Dell.

EqualLogic
Naast nieuwe servers en beheersoftware heeft Dell nieuwe storage-producten ontwikkeld. De EqualLogic PS6000 storage array series heeft de optie van solid state technologie en capaciteit voor virtualisatietoepassingen. De software SAN Headquarters is voor het beheer van de nieuwe PS Series.

Dell wil zich met de nieuwe producten zich steviger nestelen in de markt voor datacenters. Om een sterke positie te verwerven zijn nieuwe overnames niet uitgesloten. Ceo Michael Dell zegt zich te willen positioneren als een serieuze speler op het gebied van storage, datacenterinfrastructuur, servers, software en diensten. Zo wil Dell een sterke concurrentiepositie innemen ten opzichte van IBM, HP en Cisco, dat onlangs zijn nieuwe Unified Computing-strategie aankondigde. Dell moet de laatste jaren pittig concurreren, vooral tegen HP en IBM op het gebied van pc's en servers. HP nam in 2007 Dell's leidende positie in de pc-markt over. Om het tij te keren is Dell op overnamepad gegaan. Zo nam het voor 1,4 miljard dollar storage-specialist EqualLogic over en deed het acquisities op het gebied van managed services.

Partners
Dell wil de komende jaren ook verder groeien met resellers en system integrators. Daarvoor heeft Dell begin 2008 het PartnerDirect-programma ingevoerd. In België distribueert Copaco Dell pc's. Naar verwachting zal Dell ook in Nederland meer via distributie doen. In Noord-Amerika zijn voor de distributie van Dell's Vostro-desktops en -notebooks de distributeurs Ingram Micro en Tech Data aangesteld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2914550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.