Managed hosting door True

Henk Pomper, Plusine

 

Henk Pomper, algemeen directeur van Plusine, vergelijkt de ict-sector graag met wielrennen. "Om de beste te zijn moet je tot het uiterste kunnen gaan." Plusine, dat ruim veertig medewerkers heeft, is gespecialiseerd in datacenteroplossingen, verhuurt hardware en beheert voor HP EMEA de pool met demoapparatuur.

1 Wie heb je het laatst zakelijk aan de telefoon gehad?
Dat vraag je me maandagmorgen vroeg?! Ik moet even goed nadenken wie ik vrijdagmiddag nog gesproken heb. Ik denk dat Henry van Tiggelen van distributeur BGS de laatste was. Hij is een van de weinigen die software van AlarmPoint levert.

2 Wat is het grootste probleem van de ict-sector?
Onnodige prijserosie. Je ziet bij openbare aanbestedingen vaak dat concurrenten oplossingen aanbieden voor de kostprijs plus nul of zelfs min een, dat gaat nergens meer over.

3 Je werkte tot 1988 in de offshore. Is er een overeenkomst met ict?
In beide sectoren is secuur werken heel belangrijk. Ik was verantwoordelijk voor de plaatsbepaling, hydrografie met een duur woord. Geloof me, het plaatsen van een boorplatform is centimeterwerk.

4 Jullie leveren zowel Dell als HP. Waar gaat je hart naar uit?
We voelen ons nog steeds het HP-huis dat we al 25 jaar lang zijn. Dell zijn we erbij gaan doen omdat we daartoe gedwongen zijn door de markt. Klanten vragen in een aanbesteding vaak om een multivendor-strategie.

5 Heb je een tip voor HP?
Ja, zorg ervoor dat resellers die investeren in je bedrijf daar iets voor terugkrijgen. HP hanteert een equal treatment-beleid. Elke reseller heeft dezelfde rechten. Ik vind dat de een soms meer rechten heeft dan de ander. Wij, een kleine club, zijn tot over onze oren gecertificeerd. Dat legt veel druk op onze consultants, daar mag best wat voordeel tegenover staan.

6 Hoeveel uur per week werk je echt?
De ene week iets meer dan de andere. Ik ben 's ochtends meestal iets voor achten binnen en ga om half zes weer weg. Tel daarbij op de tijd die ik thuis met de zaak bezig ben, dan haal ik de vijftig uur wel. Om te ontspannen ga ik graag een rondje fietsen met mijn zoon. Op de fiets kan ik lekker alles van me af zetten. Ik krijg er energie en veel voldoening van. Buiten zijn is natuurlijk altijd goed.

7 Wat is je advies aan andere resellers?
Blijf langer bij je klant door diensten aan te bieden. Wij zijn zelf ook niet meer de hardwaretent die we tien jaar geleden waren. We hebben nu veel meer consultants in dienst en hebben fors geïnvesteerd in hun opleidingen.

8 Je investeert veel tijd in Interex, de gebruikersvereniging van HP. Waarom?
Waarschijnlijk heeft het te maken met verantwoordelijkheidsgevoel; als niemand de kar trekt gebeurt er niets. Ik vind het handig voor zowel klanten als resellers dat er zo'n vereniging is met evenementen waar ze veel kunnen leren. Ik betwijfel of het concreet nut heeft voor mijn bedrijf, maar zoiets zal nooit tegen je werken. Je vergroot toch je netwerk.

9 Jullie investeren veel geld in een wielrenvereniging. Levert dat ook wat op?
Een van de jongens uit de wedstrijdploeg werkt inmiddels voor ons en doet het erg goed. Dankzij de sport heb ik hem goed leren kennen, wist ik dat hij over doorzettingsvermogen beschikte. Ik vind dat meer bedrijven de jeugdsport moeten sponsoren, je helpt daardoor jonge mensen beter toegerust de maatschappij in. Maar echt aantoonbaar iets opleveren doet het niet, nee.

10 Ben je op je zeventigste nog aan het werk?
Dat denk ik niet. Ik heb geen hekel aan werken, maar ik denk dat ik het over een jaar of tien, als ik begin zestig ben, wel voor gezien houd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2906546). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.