Managed hosting door True

Atos Origin wint Europese VMware Innovatie Award

 

Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, is tijdens de VMWare-conferentie VMworld Europe 2009 in Cannes onderscheiden met de EMEA North Partner Award 2008. De IT-dienstverlener ontving deze prestigieuze prijs voor de meest innovatieve toepassing van virtuele infrastructuren.

De onderscheiding is een erkenning voor de vernieuwende wijze waarop zij VMWare-technologie implementeert bij Europese klanten.

De VMWare Award is toegekend op basis van de volgende criteria:
• Virtualiseringtechnologie ingebed in de organisatie - Atos Origin beschikt in haar datacenters over een infrastructuur waarbij IT als nutsvoorziening wordt geleverd. Ook heeft het bedrijf met Adaptieve Virtualisering Services nieuwe dienstverlening ontwikkeld gericht op de levering van duurzame IT-diensten: als bestaand outsourcingcontract dan wel als servicegeoriënteerde ondersteuning bij transformaties.
• Het realisering van implementaties binnen zeer korte tijd - de virtualiseringtechnologie van VMWare wordt ingezet tijdens klant- en outsourcingtrajecten. Deze technologie draagt bij aan een verhoging van de flexibiliteit van IT en aan een verlaging van kapitaal-, operationele en energiekosten met ruim 30 procent bij een effectieve implementatie. Door het toepassen van best practices, beproefde methodieken en de slimme inzet van tools zijn in zeer korte tijd klantvoordelen mogelijk.
• Basis voor cloud computing - de implementatie van VMWare-technologie biedt een fundament voor de levering van zowel interne als externe cloud services. Atos Origin is nauw betrokken bij het vCloud-initiatief dat VMWare heeft aangekondigd.
• Klantenbestand - VMWare-technologie wordt gebruikt in talrijke internationale klantprojecten: van serverconsolidatie en virtuele infrastructuren tot programma's gericht op de beperking van infrastructurele kosten. Tot deze klanten behoren onder meer Draka, Esko Artwork, NHSScotland en Unigarant.

Atos Origin en VMWare sloten eind 2008 een internationaal partnership om te anticiperen op de stijgende vraag naar virtualiseringtechnologie. Dankzij deze overeenkomst is Atos Origin in staat klanten end-to-end diensten te leveren, waardoor zij wereldwijd toegang hebben tot een uitgebreid portfolio van toonaangevende oplossingen. Sinds kort is het vCloud-initiatief van VMWare onderdeel van deze overeenkomst.

"Doordat de markt voor virtualiseringoplossingen blijft groeien en dit één van onze strategische enabling technologieën is, investeert Atos Origin hierin met veel mankracht en middelen. De Europese Innovatie Award van VMWare illustreert onze proactieve en vernieuwende marktbenadering", zegt René Baas, Senior Vice President Global Managed Operations van Atos Origin. "Hieraan geven we invulling door de levering van hoogwaardige technologie die onze klanten lagere kosten, betere prestaties, meer flexibiliteit en duurzame IT-toepassingen biedt. Hierin komt ook de kracht tot uitdrukking van ons internationale partnership."

Het belangrijkste criterium voor toekenning van de onderscheiding aan Atos Origin is het feit dat de IT-dienstverlener gebruikmaakt van het VMWare-platform om klanten te ondersteunen bij het realiseren van kostenbesparingen en het leveren van een meer flexibele, schaalbare en betrouwbare IT-infrastructuur. Bovendien benadrukt VMWare dat Atos Origin een voorbeeld heeft gesteld in de wijze waarop zij virtualisering snel en effectief implementeert bij een internationaal klantenbestand. Beide bedrijven zetten hun samenwerking voort met als doel innovatieve IT-oplossingen te leveren.

Virtualisering speelt een belangrijke rol bij adaptieve IT en het realiseren van meer efficiënte bedrijfsprocessen. De datacenters van Atos Origin - waar IT als nutsvoorziening wordt geleverd - en haar virtualiseringservices zijn gebaseerd op best practices op het gebied van technologie en IT-beheer. Door de opeenstapeling van verschillende standaardmodules - zoals opslag en beveiliging - biedt Atos Origin vier gestandaardiseerde basisdiensten. Van de virtualisering van servers en desktops tot de virtualisering van IT-toepassingen en herstelwerkzaamheden na calamiteiten. Atos Origin biedt de klant een unieke oplossing door deze gestandaardiseerde dienstverlening aan te passen aan of geschikt te maken voor specifieke klanteisen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2899189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.