Managed hosting door True

CA Channel Index: tussen realistisch en optimistisch

 

Resellers in Noord Europa hebben aangegeven dat virtualisatie management een belangrijke investering is om te kunnen groeien. Dit komt naar voren in een door CA gepubliceerd onderzoek naar de bevindingen en verwachtingen van CA's business partner in EMEA.

Het onderzoek geeft aan dat tweederde (64%) van de ondervraagden verwacht te investeren in virtualisatie management om groei te behalen. Resellers geven ook aan dat zij een groei verwachten in cloud-computing/software-as-a-service met 45% en green IT met 37%.

De Noord Europese resellers werd ook gevraagd naar de meest winstgevende software. 59% verwacht dat virtualisatie management het meeste voordeel oplevert, gevolgd door 42% die kiest voor Internet Security en 38% voor Recovery Management. Het Europese onderzoek, online verspreid binnen CA's partner community, toont aan dat Virtualisatie management in heel Europa wordt gezien als belangrijkste aandachtspunt voor groei. Deelnemende landen aan het onderzoek zijn België, Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken.

Gilbert Lacroix, SVP of EMEA Channel Sales bij CA, zegt: "Het is goed om te zien dat onze partners in Noord Europa en de rest van EMEA onderkennen dat er winstgevende opties zijn bij het helpen van hun klant bij het verbeteren van de effectiviteit en de kosten van hun IT. Het succesvol managen van de virtualisatie infrastructuur geeft grote productiviteitsvoordelen en levert een uitzonderlijke ROI op. Gewapend met ons innovatieve product portfolio dat voldoet aan de huidige behoeften van de markt, hebben onze partners een sterke positie om meer deals te winnen en winstgevend te blijven."

Het onderzoek geeft ook inzicht in de visie van de resellers op de recessie en welke ondersteuning zij van de leveranciers verwachten.

Het economisch vooruitzicht wordt iets slechter
Wanneer werd gevraagd naar de economische vooruitzichten, gaf 71% van de resellers aan dat deze voor 2009 niet gunstig zijn. Positief is echter dat 52% denkt dat het niet veel slechter zal worden. Peleman: "In heel Europa verwacht 79% van de partners een verslechtering, dus in het noorden zijn we iets optimistischer."

Resellers voorspellen een stabiel IT budget
Uit het onderzoek komt naar voren dat het budget voor IT stabiel zal blijven, ondanks een verslechterende economie. Hoewel 81% van de ondervraagden in Noord Europa te maken krijgt met budgetverkleining, zegt 52% dat deze mee zal vallen, wat aangeeft dat het ergste al voorbij is.

Resellers zoeken ondersteuning bij leveranciers
63% van de resellers vindt een sterke product roadmap zeer belangrijk voor een goede relatie met hun leverancier. Daarnaast vindt 57% pre-sales support belangrijk, 52% het genereren van leads en 52% geeft stabiliteit aan als belangrijkste eigenschap voor de relatie met leverancier. Peleman: "Opvallend is dat partners elders in Europa lead generatie hoger op de wensenlijst hebben geplaatst dan in onze regio."

Lacroix gaat verder: " We weten allemaal dat we in moeilijke tijden zitten, maar ik vind het prettig dat dit onderzoek ook de juiste balans tussen optimisme en een realistisch beeld binnen onze partner community weergeeft. CA zal ook in de toekomst haar partners ondersteunen met een combinatie van trainingen en activiteiten die hen helpen bij het binnenhalen van nieuwe klanten. Voor dit momenthebben we sterk de focus gelegd op financiële incentives en het genereren van leads. Dit jaar al hebben we een nieuw margin enhancement programma geïntroduceerd waarbij resellers tot wel 25% extra marge krijgen wanneer zij concurrerende producten vervangen - dat is drie of vier keer zoveel als wanneer zij alleen een aanvulling of verbeterde versie van een product verkopen. De channel partners zijn ontzettend belangrijk voor ons en we zullen er alles aan doen om onze partners te ondersteunen in deze tijden."


Verantwoording

Aan de 2009 CA Channel Index hebben 1.339 partners van CA in heel EMEA van 18 december 2008 tot 27 januari 2009 meegedaan. De respondenten hebben een online enquête ingevuld. Aantallen respondenten per regio: Oostenrijk 99, Frankrijk 186, Duitsland 298, Israel 6, Italië 112, Midden Oosten en Turkije 60, Noord Europa (België, Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken) 184, Portugal 59, Spanje 80, Zwitserland 119 en GB en Ierland 136.

U kunt het complete rapport opvragen door een mail te sturen naar lbradley@trimedia.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2895643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.