Managed hosting door True

Gemengde gevoelens over Cloud Computing

 

Cloud Computing wordt door bijna de helft van de Nederlandse organisaties gezien als een hype en niet als een serieuze technologische oplossing.

Een mogelijke oorzaak hiervan is de onwetendheid van veel organisaties over Cloud-technologieën. Dit blijkt uit onderzoek naar Cloud Computing van Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 500 managers en IT-specialisten in 17 landen.

Binnen de Nederlandse markt wordt Cloud Computing door 46 procent van de organisaties beschouwd als een hype. Ook geeft de helft van de respondenten aan niet of nauwelijks bekend te zijn met de term. Van de respondenten die wel kennis hebben van Cloud zegt negen op de tien ondervraagden slechts enigszins op de hoogte te zijn. De beperkte kennis van organisaties over Cloud is de mogelijke oorzaak van de negatieve houding.

Van de Nederlandse respondenten maakt slechts 19 procent gebruik van Cloud Computing. Dit is vrij weinig vergeleken met andere landen. Wereldwijd werkt namelijk 39 procent van de organisaties met Cloud. Opvallend is dat organisaties die Cloud-technologieën toepassen het juist als erg waardevol beschouwen. Een derde van deze groep wil de Cloud-toepassingen zelfs verder uitbreiden na het zien van de goede resultaten.

Zakelijke voordelen van Cloud Computing
De resultaten van het onderzoek komen overeen met bevindingen in eerdere onderzoeken naar veel fundamentele technologieën die nu heel gebruikelijk zijn op de werkvloer, zoals internet, e-mail en sociale media. Ook bij deze technologieën waren organisaties in het begin afwachtend en bang voor beheer- en beveiligingsrisico's. Bij Cloud Computing is dit zeker niet anders. Terwijl organisaties bezorgd zijn over de beveiligingsrisico's, biedt Cloud Computing een nieuw model voor enterprise computing. Data die de potentiële business waarde van op Cloud gebaseerde systemen ondersteunen zijn onder anderen:

Respondenten zien in dat Cloud Computing bedrijven ondersteunt bij:

- Focussen op de belangrijkste business (65%)
- Sneller inspringen op veranderingen in de markt (62%)
- Toegang tot de nieuwste technologieën (51%)
- Verbeteren van de flexibiliteit (70%)

Niet alleen zien organisaties in dat Cloud Computing minder directe IT-kosten met zich meebrengt, de respondenten geven ook aan dat de technologie de beste keuze is als het gaat om het verlagen van operationele kosten
Bijna een derde van de organisaties die op dit moment Cloud-gebaseerde systemen gebruiken, verhogen de inzet van Cloud in de huidige recessie na het zien van de goede resultaten


"Organisaties moeten steeds de beste mogelijkheden gebruiken en nieuwe technologieën inzetten om de concurrentiepositie te versterken in deze wereldwijde markt", zegt Edwin Jongsma, CTO bij Avanade Nederland. "Dit onderzoek toont aan dat Cloud Computing wel eens een nieuwe richting in de IT-evolutie kan veroorzaken. Het is de missie van Avanade om organisaties te ondersteunen bij deze veranderingen en voordelen te realiseren van nieuwe technologische mogelijkheden."

Voor meer informatie over het onderzoek ga naar: http://www.avanade.com

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2895495). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.