Managed hosting door True

Bedrijven knippen in it-servicesbudgetten

 

sparen

Opvallend veel meer bedrijven in de Benelux zien hun it-dienstenbudgetten achteruitgaan, zo concludeert analistenkantoor IDC uit een onderzoek. Bodyshopping krijgt waarschijnlijk een klap.

De Benelux-cijfers zijn door IDC gedestilleerd uit een grote Europese bevraging, de European Enterprise Services Survey bij meer dan 500 bedrijven met meer dan 250 werknemers. Het budget voor ict-diensten in 2009 bij die bedrijven blijkt voor ruim een derde (35 procent) achteruit te zullen gaan in vergelijking met 2008. 39 procent ziet het budget niet veranderen. Een vierde (26 procent) verwacht nog een stijging.

"De wijzigingen met vorig jaar zijn significant", merkt IDC op. En inderdaad: vorig jaar zag maar 15 procent het budget dalen en sprak maar liefst 44 procent zelfs van een stijging. 33 procent zag geen verandering. "Bedrijven in de Benelux reageren snel en passen hun it-budgetten aan aan de nieuwe economische toestand." Vooral het gebruik van contractors, bodyshopping, zou volgens IDC sterk kunnen achteruitgaan. Offshoring krijgt waarschijnlijk wel een duw in de rug.

Volgens Peter Vermeulen van IDC Benelux is het toch niet allemaal slecht nieuws. "Er blijven mooie groeidomeinen, vooral die waarmee bedrijven hun kosten kunnen reduceren en de efficiëntie van hun werkprocessen kunnen verhogen. Maar klanten zullen wel gedocumenteerde resultaten willen zien in andere projecten alvorens ze investeren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2891235). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.