Managed hosting door True

Storage markt ontspringt crisis niet

 

De opslagmarkt mocht tot dusver rekenen op een volumegroei van 30 à 60 procent per jaar. Maar de kans op een vertraging van die groei is voor 2009 reëel, aldus marktonderzoeksbureau IDC.

Marktonderzoeker IDC peilde de laatste weken naar de bekendheid met en de invoering van nieuwe opslagtechnologieën bij 522 Europese storageverantwoordelijken. De recessie dwingt nogal wat bedrijven hun investeringen in storage in vraag te stellen. Concreet denken ze eraan de uitgaven voor nieuwe projecten te bevriezen, te opteren voor goedkopere technologieën en het aantal toestemmingen vereist voor aankoopbeslissingen te verhogen.

Toch zou de opslagmarkt in principe minder getroffen moeten worden door de beperkingen dan andere uitgaven, zoals pc's, servers, printers of netwerken. Volgens IDC is virtualisatie een terrein waarop beslissingnemers zich meer zouden willen toeleggen. Het bureau stelt ook vast dat de investeringen in opslag voortaan meer tactisch en op korte termijn zullen gebeuren.

Hoewel virtualisatie, deduplicatie, iSCSI en SSD beschouwd worden als technologieën die opslaguitgaven kunnen beperken, rekenen de meeste waarnemers - en fabrikanten - ook op cloud computing en SaaS (Storage as a Service) om hun budgetten wat meer ruimte te geven. Voorts zien bedrijven cloud computing vooral als een oplossing om de risico's verbonden met opslag onder controle te houden en de steeds striktere normen inzake veiligheid, business continuity en conformiteit te respecteren. De introductie van online opslagoplossingen zou de evolutie naar een opslag in the cloud moeten versnellen. De support van een cloud-infrastructuur verloopt nu ook vlotter omdat de componenten momenteel in pakketvorm beschikbaar zijn en dus makkelijker geïmplementeerd kunnen worden.

Vierde kwartaal 2008 

IDC meldt verder dat de wereldwijde verkoop van alle disk storage systemen in het vierde kwartaal van 2008 afnam met 0,5 procent. De totale verkoop van disk storage systemen daalde met 5,9 procent. HP was in dat kwartaal marktleider met een omzet 1,4 miljard dollar. IBM is nummer twee met een omzet van 1,3 miljard dollar. Nummer drie is EMC (1,2 miljard dollar), nummer vier is Dell (795 miljoen dollar), nummer vijf Hitachi (424 miljoen dollar) nummer zes Sun (419 miljoen dollar) en nummer zeven NetApp (374 miljoen dollar).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2890619). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.