Managed hosting door True

Cebit: Microsoft benadrukt touchtechnologie

 

Op CeBIT legt Microsoft onder meer de nadruk op touchtechnologie. Centraal staat de Surface-pc.

Microsoft Surface kun je nog het best omschrijven als een salontafel, waarbij het glazen tafelblad dubbelt als een groot aanraakgevoelig scherm. Aanvankelijk leek de technologie ook vooral voorbestemd voor gebruik in de woonkamer, maar ondertussen is het duidelijk dat het product vooral in openbare ruimten zal opduiken.

Zo kondigde autofabrikant BMW vorig jaar al aan dat het de Surface-technologie zal gebruiken in de toonzalen. Kandidaat-kopers kunnen dan via het touchscreen naar hartenlust experimenteren met mogelijke uitvoeringen, kleuren, en inrichtingen van een wagen.

Op een persconferentie ter gelegenheid van CeBIT maakte de Duitse afdeling van Microsoft aan dat Surface ook heel wat andere toekomstmogelijkheden heeft. Zo zou Surface ook in hotellobby's nuttig kunnen zijn. De sales director van T-Systems Multimedia Solutions toonde bijvoorbeeld hoe een Surface-pc een complete 'city guide' kan omvatten en hoe je letterlijk met je hand de menukaart van een restaurant kan doorbladeren.

Microsoft maakte van de gelegenheid ook gebruik om enkele 'aanraakgevoelige' toepassingen te demonstreren van het op stapel staande Windows 7 besturingssysteem: programma's die een standaard onderdeel van het OS zullen zijn en dus op elke notebook zullen werken die uitgerust is met een touchscreen. Met Microsoft Surface Collage kun je bijvoorbeeld spelen met je collectie digitale foto's op nagenoeg krek dezelfde manier als hoe je met foto's jongleert op een Apple iPhone. Erg knap is ook Microsoft Surface Globe waarbij je met je vingers een 3D-aardbol doet tollen en inzoomt op satellietbeelden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2884775). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.