Managed hosting door True

Meer Solaris op HP Proliant

 

HP concretiseert de verdeling en ondersteuning van Sun's Solaris 10 besturingssysteem op zijn Proliant x86 servers en blade-systemen. Hiervoor is een nieuw meerjarig akkoord tussen beide bedrijven getekend.

Met het akkoord verwerft Sun's Solaris OS een plaatsje bij de andere sleutelomgevingen op de Proliant server- en bladesystemen (op het zelfde niveau als Windows) en wordt Sun een strategische HP Proliant OS distributiepartner. Concreet zal HP als aanspreekpunt voor verdelers en gebruikers van Solaris op deze systemen fungeren via de HP Technology Services, waarbij onder meer wordt gesteund op diensten die door Sun worden geleverd (Sun Connection services). HP zal tevens werken aan een koppeling tussen het besturingssysteem en de Insight systeemcontrolesoftware in de Proliants, in samenwerking met Sun. Daarnaast heeft HP ook nog meer medewerking toegezegd aan de OpenSolaris 'community', die voortbouwt op Solaris 10.

Met het akkoord moet het makkelijker worden voor Solaris en de meer dan 4300 toepassingen een plaatsje te verwerven op de populaire Proliant systemen. HP rondt ook de rij producenten af die Solaris onderschrijven, zoals Intel, AMD, IBM, Dell en anderen, aldus Sun's ceo en president Jonathan Schwartz in zijn blog. HP benadrukte wel dat het akkoord enkel op de Proliant systemen slaat, met het eigen HP/UX nog steeds het gevestigde besturingssysteem op de HP Integrity systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2880734). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.