Managed hosting door True

Kredietcrisis kost 18.000 Nederlandse ICT-banen

 

Zorgen

In 2009 en 2010 verdwijnen ongeveer 18000 arbeidsplaatsen in de Nederlandse ict-sector. De Nederlandse ict-omzet daalt in 2009 met 5% en herstelt nauwelijks in 2010. Dat voorspelt het Nederlandse onderzoeksbureau AME Research.

De ict-sector reageert heftiger op de economische crisis dan andere bedrijfstakken. Hardware en dienstverlening worden het hardst getroffen: hardwareaankopen worden uitgesteld, dienstverlening vertrekt naar lage lonen landen. Software en SaaS (Software as a Service) hebben minder te lijden onder de crisis.

Dat voorspelt AME Research op basis van de meest recente prognoses van het Centraal Plan Bureau (CPB). Het onderzoeksbureau vertaalde deze cijfers met behulp van een ‘macro-economisch model' en ‘bedrijfseconomische data' naar de ict-sector.

Omzetdaling van vijf procent
AME Research voorspelt dat de komende twee jaar ongeveer 18000 arbeidsplaatsen verdwijnen in de Nederlandse ict-sector. De Nederlandse ict-omzet zou in 2009 met 5% dalen en ‘herstelt niet noemenswaard in 2010'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2877494). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.