Managed hosting door True

Vooruitblik op VMworld Europe

 

Van 24 tot en met 26 februari 2009 staat de Zuid-Franse stad Cannes in het teken van VMworld. Dat is de grote gebruikersconferentie van virtualisatieleverancier VMware. Deelnemers verwachten een groot aantal belangrijke aankondigingen.

Virtualisatieleverancier VMware organiseert van 24 tot en met 26 februari 2009 in het Zuid-Franse Cannes de jaarlijkse gebruikersconferentie VMworld. Op het evenement worden de laatste trends op het gebied van virtualisatie besproken en enkele productaankondigingen gedaan.

vSphere
Veel aandacht zal tijdens de driedaagse bijeenkomst gevestigd zijn op aankondigingen over de opvolger van ESX Server 3.5. Het platform waarmee je gevirtualiseerde servers en bijvoorbeeld alle software-updates kunt beheren, wordt waarschijnlijk in de zomer opgevolgd door vSphere. Dat gerucht doet in elk geval al geruime tijd de ronde, hoewel VMware tot dusver het bestaan ervan officieel ontkent.

Deelnemers verwachten dat de virtualisatieleverancier opnieuw wat functionaliteiten van de beheersoftware demonstreert. Dat deed het bedrijf eind 2008 ook op de Amerikaanse tegenhanger van VMworld Europe in Las Vegas. Belangrijkste vernieuwing is dat het met vSphere mogelijk wordt om virtuele machines volledig in duplicaat te draaien, iets wat bijvoorbeeld de downtime tot een minimum beperkt. Tot dusver kon dat niet.

Cisco Nexus 1000V
Ook hopen de deelnemers van de gebruikersconferentie op de officiële marktintroductie van Cisco Nexus 1000V. Die werd halverwege 2008 al aangekondigd. Het is een virtuele switch die gebruikmaakt van de technologie van Cisco en draait op VMware. Met het product kunnen virtuele machines eenvoudig worden aangesloten op fysieke switches in een netwerk. Dat brengt voordelen voor het beheer, de beveiliging en de samenwerking binnen het serverpark.

Een ander belangrijk thema op VMworld is desktopvirtualisatie, waarbij de gehele desktop en zijn toepassingen niet lokaal maar centraal draaien. De technologie is minder ver ontwikkeld dan servervirtualisatie en biedt dus nog volop groeimogelijkheden op de markt. Vooralsnog moet organisator VMware zijn grote concurrent Citrix met zijn XenDesktop voor laten, omdat VMware zich lange tijd voornamelijk richtte op virtualisatie van servers. De leverancier richt zijn pijlen nu ook meer op de desktop.

vSafe
Tenslotte staat de deelnemers van de conferentie een statusupdate te wachten van VMsafe, het samenwerkingsverband dat VMware in 2008 aankondigde om virtuele omgevingen te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De leverancier werkt daarvoor onder andere samen met bedrijven als Symantec, McAfee, Sophos en IBM. VMsafe is een soort virusscanner die op de hypervisor is geïnstalleerd en die de virtuele machines scant op malware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2876175). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.