Managed hosting door True

Interesse in end-to-end virtualisatie stijgt

 

Steeds meer organisaties maken gebruik van end-to-end virtualisatie. Verder worden oplossingen voor desktopvirtualisatie de komende jaren het belangrijkste speerpunt op gebied van virtualisatie.

Dat blijkt uit onderzoek van Citrix onder 115 bezoekers van Citrix Solutions Seminar en Citrix Partner Exchange.

11 procent van de ondervraagden geeft aan end-to-end virtualisatie in te zetten. Dat aantal onderstreept de trend dat bedrijven virtualisatie steeds minder zien als een oplossing voor individuele problemen; end-to-end virtualisatie is een totaalconcept voor het leveren van informatie vanuit een dynamisch datacenter naar alle gebruikers, op elk moment, op elk apparaat.

Van de ondervraagden verwacht 69 procent dat desktopvirtualisatie de komende jaren belangrijker wordt. Voor applicatie- en servervirtualisatie zijn de percentages respectievelijk 70 en 61 procent. Storagevirtualisatie komt met 52 procent van de ondervraagden op de vierde plaats. Servervirtualisatie blijkt nog steeds de meest populaire vorm van virtualisatie; 72 procent van de respondenten geeft aan hier gebruik van te maken. Applicatievirtualisatie volgt met 60 procent en desktopvirtualisatie wordt door een derde van de respondenten ingezet. Slechts 11 procent geeft aan geen gebruik te maken van virtualisatie. De drie belangrijkste redenen die de respondenten geven om over te gaan op virtualisatie zijn: het efficiënter maken van ICT (63 procent), het managen van servers en storage (43 procent) en het leveren van applicaties (39 procent).

Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix System, merkt de stijgende interesse in end-to-end virtualisatie: "Deze integrale benadering van virtualisatie biedt veel voordelen, zoals kostenbesparing, eenvoudiger beheer, een betere eindgebruikerservaring en verbeterde veiligheid door de centrale opslag van data. Blijkbaar realiseren meer organisaties zich dat ze met end-to-end virtualisatie informatie en applicaties nog effectiever kunnen leveren naar alle gebruikers, overal en op elk gewenst moment."

De end-to-end virtualisatie oplossing van Citrix wordt gevormd door de Citrix Delivery Center productfamilie, bestaande uit XenServer, XenApp (voorheen bekend als Presentation Server), XenDesktop en NetScaler.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2867231). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.