Managed hosting door True

Bouw & ICT - Kraan en IT Mobile werken samen

 

Kraan Bouwcomputing en IT Mobile gaan samenwerken op het gebied van de verwerking van reiskostendeclaraties. Daardoor kunnen voor klanten de ritregistraties van medewerkers automatisch worden vastgelegd.

Tijdens de vakbeurs Bouw & ICT, die van 10 tot 12 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, ondertekenden Kraan Bouwcomputing en IT Mobile een samenwerkingsovereenkomst. Daarbij is afgesproken dat voor de automatische verwerking van ritgegegens de it-oplossingen van beide bedrijven worden gekoppeld.

Kraan Bouwcomputing biedt bouwbedrijvende de Probis-softwareproductlijn aan. Daarbinnen valt ook een salarisadministratiepakket, waarbij Kraan ook de verwerking kan uitvoeren.

IT Mobile levert mobiele telematicaoplossingen, zooals GPS/GPRS Fleetmangement-systemen en FieldDesk (de papierloze buitendienst). In het kader van de partnerovereenkomst wordt het product Fleetlog van IT Mobile gekoppeld aan de salarisoplossing van Kraan. Deze koppling heet Probis Fleetlink.

Prikklok
Probis Fleetlink krijgt gegevens aangereikt van de Fleetlog-database van IT Mobile. Deze database wordt op zijn beurt middels GPRS continu gevoed door de in voertuigen gemonteerde prikklok met GPS. Deze 'fieldlog' registreert alle verplaatsingen van iedere (meereizende) medewerker op basis van GPS-coördinaten. Gegevens als kenteken, personeelsnummer, naam (zowel van chauffeur als passagier), datum, tijdstip van op- en afstap-, locatie en kilometerstand van het betreffende voertuig worden geregistreerd.

Deze data gaan vanuit IT Mobile's database in Kraanspecifiek formaat via Probis Loonopgave naar Probis LoSa, de module voor de loon- en salarisadministratie, of direct naar LoSa.

De samenwerking levert een betrouwbaardere en efficiëntere rittenregistratie op voor klanten, stellen beide partijen. Betaling van reiskosten vindt plaats op basis van feiten in plaats van aannames (geen discussies achteraf, ook niet met de fiscus). Ook kan de administratieve afhandeling eenvoudiger doordat reisuren automatisch en CAO-conform worden berekend op basis van ritregistraties. Ook kunnen bouwbedrijven scherpere offertes maken op basis van betrouwbaardere nacalculatie bij het opvoeren van reiskosten. Daarnaast verschaft de webbased IT Mobile-applicatiesoftware continu inzicht in de locatie van voertuigen en medewerkers en wordt voorzien in diverse rapportages, waaronder fiscale rittenadministratie

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2864776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.