Managed hosting door True

Fabrikanten kunnen nu al Windows 7 testen

 

Makers van hardware of software kunnen controleren of hun producten zonder problemen draaien op Windows 7. Microsoft start hiervoor een zogeheten Ecosystems Readiness Program. Daarmee hoopt het de compatibiliteitsproblemen die ontstonden bij Windows Vista te voorkomen.

Microsoft laat hardware- en softwarefabrikanten vroegtijdig hun producten testen op Windows 7. Daartoe start het een zogeheten Ecosystems Readiness Program.

"Bij Windows Vista merkten we dat niet alle applicaties of drivers goed reageerden. We zijn daarom nu eerder begonnen fabrikanten hun producten te laten testen", zegt productmanager Olivier van Noort. Hardwaremakers kunnen terecht op Windows Hardware Developer Central. Softwarebouwers worden doorverwezen naar MSDN.

Windows 7 lijkt op Windows Vista
Het is volgens Van Noort niet de enige maatregel die de softwaremaker neemt om compatibileitsproblemen met Windows 7 te voorkomen. "Windows Vista lijkt op Windows 7. Het besturingssysteem heeft verwachtingen van het gedrag van applicaties. De manier van reageren van applicaties in Vista en 7 zijn hetzelfde", zegt de productmanager. Dit moet ook voor minder problemen zorgen.

De fabrikant adviseert bedrijven nu over te stappen naar Windows Vista, omdat dit de overgang naar Windows 7 vergemakkelijkt. Volgens analistenbureau IDC is dit een nieuwe marketingstrategie. Analist Peter Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2858210). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.