Managed hosting door True

ING vraagt ICT-leveranciers om tariefsverlaging

 

ING Bank heeft zijn ict-leveranciers gevraagd om lagere tarieven. De instelling doet zaken met "alle grote dienstverleners van Nederland", aldus de woordvoerder. De maatregel maakt deel uit van de grootschalige kostenbesparing die de bank eind januari 2009 aankondigde.

ING Bank onderhandelt in de Benelux met zijn ict-leveranciers over lagere tarieven. De maatregel is onderdeel van de kortgeleden aangekondigde wereldwijde kostenbesparing van een miljard euro. Dat bevestigt een woordvoerder van de bank.

"Wij doen zaken met alle grote dienstverleners van Nederland", zegt de voorlichter. De externe partijen worden ingezet voor projectmanagement en bepaalde specialistische taken, voegt hij er aan toe. Belangrijke leveranciers voor de bank zijn onder meer Atos Origin, Getronics, KPN en Accenture. De vier verzorgen als consortium in de Benelux het werkplekbeheer van de financiële instelling. Ook loopt een groot contract met dienstverlener Logica, voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties en voor het testmanagement.

Verlaging
Overigens hebben veel ict-leveranciers op hun beurt hun externe medewerkers eind 2008 verzocht om de tarieven te verlagen. De bedrijven gaven toen aan dat hun klanten om lagere tarieven hadden gevraagd.

Met lagere tarieven voor externe ict-projecten hoopt ING Bank zijn kosten flink te verminderen, hoewel de woordvoerder niet wil zeggen hoeveel. Van het streefbedrag van een miljard euro, moet 350 miljoen komen van een personeelsreductie. De rest moet worden gerealiseerd door overige besparingen, zoals de heronderhandeling over ict-tarieven. De woordvoerder wil niet bevestigen hoeveel procent tariefsverlaging de bank van zijn leveranciers verwacht. Onbevestigde bronnen beweren dat het om tien tot vijftien procent gaat.

Personeelsreductie
Eind januari 2009 maakte ING Bank bekend wereldwijd zevenduizend banen te schrappen als gevolg van tegenvallende bedrijfsresultaten. Dat is zes procent van het personeelsbestand. De personeelsreductie treft waarschijnlijk ook Nederlandse ict'ers. De bank heeft een van de grootste ict-afdelingen van Nederland. "Het betreft een reductie over de gehele linie en mogelijk ook ict-afdelingen."

De financiële instelling verwacht over 2008 een nettoverlies (inclusief afschrijvingen) van een miljard euro te boeken. Exacte cijfers brengt de organisatie pas half februari 2009, bij de officiële presentatie van de jaarcijfers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2857641). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.