Managed hosting door True

Qredits biedt microkrediet voor ondernemers

 

Door een relatief klein bedrag te lenen, kunnen nu ook beginnende ondernemers in Nederland met een goed idee een onderneming beginnen of uitbouwen. Qredits (de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland) stelt daartoe kredieten voor (startende) ondernemers beschikbaar.

Qredits verstrekt kredieten tot maximaal 35.000 euro en biedt daarnaast coaching voor de ondernemer aan. Qredits is een landelijk initiatief van de grootbanken (ABN AMRO, Fortis Bank Nederland, ING Nederland en Rabobank Nederland), in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Via Qredits geven zij startende ondernemers met goede ondernemingsplannen een kans, ondanks de economische crisis.

Qredits wordt breed ondersteund vanuit de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Stichting Fonds Werken aan Wonen. Veel startende ondernemers uit het kleinbedrijf hebben moeite om een krediet te krijgen. Redenen zijn veelal een te laag benodigd kapitaal, te weinig relevante opleiding, niet over de juiste diploma's beschikken of een negatief trackrecord. Qredits kijkt allereerst naar de persoon van de ondernemer en de potentie van de op te zetten onderneming. Als deze factoren kansrijk zijn, gaat Qredits soepeler om met de kredietverstrekking. Vaak wordt de ondernemer ook gecoacht.

Qredits is tevens het antwoord op het advies dat de Raad voor Microfinanciering in 2008 heeft uitgebracht. De Raad adviseerde om micro-ondernemers ook in Nederland beter te informeren en te bereiken, coaching toegankelijker te maken en meer geld beschikbaar te stellen voor microkredieten. Qredits geeft vertrouwen aan de (startende) ondernemer door positief, individueel en toekomstgericht naar het ondernemingsplan te kijken. Qredits maakt het bovendien mogelijk om nieuwe ondernemingen met potentieel te realiseren. Mits de ondernemer en het ondernemingsplan aan bepaalde criteria voldoen uiteraard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2852619). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.