Managed hosting door True

Apple laat tanden aan concurrentie zien

 

Tijdens een bespreking van de eerste kwartaalcijfers, stelde coo Tim Cook dat Apple niet zou gedogen dat zijn 'intellectual property' (IP) door derden wordt ingepikt. De Androids en Palms zijn gewaarschuwd!

Apple zal daarbij gebruik maken van alle wapens die het ter beschikking staat, klinkt het nog. Een van die wapens is allicht een nieuw softwarepatent op een rist 'multitouch' interfaceaspecten van de iPhone, zoals de 'pinch-to-zoom' (met twee vingers een element op het scherm oprekken of verkleinen).

Cook wenste geen namen te noemen van bedrijven die mogelijks een inbreuk op dat patent zouden maken, maar analisten denken daarbij wel aan Palm en zijn nieuwe Pre (met mulititouch interface). Ook voor de Android-smartphone werd al een 'multitouch' demo uitgebracht. Dat laatste is niet onbelangrijk, want het gemis van multitouch zou voor potentiële klanten voldoende reden zijn om de iPhone boven een Android-toestel te verkiezen.

Apple's initiatief roept herinneringen op aan de rechtszaak tussen Apple en Microsoft uit 1988. Apple stelde toen dat de versie 2.03 van de MS Windows gebruikersinterface het copyright van het bedrijf uit Cupertino schond. Vier jaar later verloor Apple deze zaak, omdat de rechter Apple's interpretatie van de copyright-wetgeving in dit geschil niet weerhield. De resterende geschillen tussen Apple en Microsoft werden dan definitief afgehandeld in 1997. Apple nam toen Internet Explorer als standaard browser, kreeg 150 miljoen dollar van Microsoft, evenals de toezegging dat MS de Office-soft voor de Mac in de volgende vijf jaar zou blijven ontwikkelen. Beide bedrijven sloten tevens een kruisovereenkomst betreffende het gebruik van patenten

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2850081). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.