Managed hosting door True

Autodesk neemt Algor over

 

Softwarebedrijf Autodesk neemt Algor - fabrikant van analyse- en simulatiesoftware - over voor 34 miljoen dollar.

Autodesk is gespecialiseerd in 2D- en 3D-ontwerpsoftware, terwijl Algor actief is in de zogeheten 'computer aided engineering' software. Die software wordt voornamelijk gebruikt voor productontwerp en -ontwikkeling in bijvoorbeeld de automobiel industrie, de luchtvaart of de medische sector.

Met de overname wil Autodesk zijn 'digital prototyping'-oplossingen versterken en aan geavanceerde simulaties doen. Zo zou op een ontwerp nu virtueel getest kunnen worden wat de invloed is van veranderende omstandigheden en zo zelfs tot voorspellingen te komen. Dat zou voor productontwikkelaars een handig hulpmiddel kunnen zijn om nog beter en nauwkeuriger te werken.

Als de overname voltooid is, zal Autodesk de Algor-oplossingen waarschijnlijk in zijn business unit 'manufacturing solutions' onderbrengen. Autodesk zal de belangrijkste productlijn van Algor overigens wel blijven doorontwikkelen en verkopen. Ook de directe gegevensuitwisseling met andere CAD-pakketten zal dan mogelijk blijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2845757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.