Managed hosting door True

Qualcomm bindt door AMD strijd aan met Intel

 

Hardwarefabrikant Qualcomm hoopt door de overname van enkele divisies van chipmaker AMD meer voet aan de grond te krijgen op de markt van mini-laptops. Daar is chipfabrikant Intel heer en meester.

De Amerikaanse fabrikant van telecom- en netwerkapparatuur Qualcomm bindt de strijd aan met chipfabrikant Intel door een deel van zijn rivaal AMD over te nemen. Met de overname hoopt Qualcomm voet aan de grond te krijgen op de markt voor netbooks, die vaak gebruikmaken van Intels Atom-chip.

Met de overname verkrijgt Qualcomm de rechten op verschillende grafische en multimediale technologieën en patenten van AMD's handheld divisie. Dat zou volgens het bedrijf de marktpositie verbeteren doordat er geavanceerdere producten kunnen worden gemaakt. Algemeen directeur Paul Jacobs van Qualcomm verwacht dat vooral de productie van netbooks, superkleine laptops, daarbij gebaat is.

Snapdragon vs Atom
In de computermarkt zal er meer concurrentie komen tussen netbooks die zijn gebaseerd op Qualcomms chip Snapdragon en de Atom van Intel", vertelde Jacobs laatst op een grote consumentenelektronicabeurs in Las Vegas.

Toch is Jacobs er niet gerust op. Hij vermoedt dat Intel ook niet stil zit en zich aan het oriënteert op de markt van smartphones. "Ze noemen ze alleen ‘mids', mobile internet divices, en proberen zo de naam te veranderen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2841826). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.