Managed hosting door True

'Nortel Nederland doet business as usual'

 

Het uitstel van betaling en de aanstelling van externe bewindvoerders hebben voorlopig geen invloed op Nortels activiteiten in Nederland. "Het is business as usual", meldt de Engelse bewindvoerder aan Computable en CRN.

Nortels uitstel van betaling en de externe financiële belangenbehartiging heeft voorlopig geen invloed op de Nederlandse activiteiten van de netwerkleverancier. Dat zegt Vicky Conybeer van advies- en accountantskantoor Ernst&Young. De Engelse is als bewindvoerder aangesteld en behartigt de belangen van Nortels achttien vestigingen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Onder de loep
"Het is business as usual", relativeert ze in een gesprek met Computable. Nortel kreeg in Noord-Amerika en in Europa uitstel van betaling verleend. De taak van de kort daarna aangestelde externe bewindvoerders is om de financiële situatie van het bedrijf onder de loep te nemen en te zorgen voor continuïteit voor de klanten. Ook beoordeelt Ernst&Young de herstructureringsplannen die de fabrikant al eerder in gang zette. Conybeer vertelt dat zulke onderzoeken gewoonlijk binnen acht weken zijn afgerond.

De meeste grote klanten van Nortel zijn volgens de bewindvoerder ingelicht over de bedrijfssituatie. Over het algemeen is daarop positief gereageerd, vertelt ze. Ook marktanalisten zijn positief over het uitstel van betaling en de aanstelling van bewindvoerders in Europa.

Verplichtingen
De maatregelen zijn voornamelijk genomen om het bedrijf wat ademruimte te geven, zegt ze. Er zou volgens haar geen kans op faillissement zijn. "Het is absoluut niet aan de orde dat Nortel zijn activiteiten staakt." Ze wil niet zeggen of schuldeisers het risico lopen dat aan sommige verplichtingen niet wordt voldaan.

De Canadese leverancier van netwerkapparatuur Nortel vroeg half januari 2009 uitstel van betaling aan bij de rechter. Daarmee hoopt het bedrijf op meer ademruimte bij het betalen van rekeningen aan schuldeisers, meer aandacht voor herstructurering en een vernauwing van de bedrijfsstrategie. De surseance is aangevraagd voor de activiteiten in Canada, de Verenigde Staten en in de regio waarin ondermeer Europa valt. In december 2008 riskeerde het bedrijf al verwijdering van zijn notering aan de New Yorkse beurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2841647). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.