Managed hosting door True

ICT'ers vinden zichzelf niet ondernemend

 

Hoewel zes op de tien hoogopgeleide werknemers intrapeneurschap belangrijk vindt, vinden ict'ers zichzelf niet ondernemend.

Intrapreneurs zijn mensen die nieuwe initiatieven ontwikkelen om de organisatiedoelen te bereiken. Bijna zes op de tien werknemers (57 procent) vindt zichzelf ondernemend. Minder dan de helft van de werknemers met een ict-functie (47 procent) vind zichzelf echter ondernemend. Dit blijkt uit onderzoek van  TNS NIPO.

Verder blijkt dat bijna de helft van de hoogopgeleide werknemers (48 procent) zich geremd voelt om ondernemend te zijn binnen de organisatie waar hij werkt. Aan de andere kant hechten de respondenten van het onderzoek veel waarde aan intrapreneurschap. Bijna zes op de tien werknemers vindt intrapeneurschap belangrijk tot zeer belangrijk.

Regels en procedures
Intrapeneurschap helpt noodzakelijke vernieuwing en innovatie tot stand te brengen. Uit het onderzoek blijkt dat vooral regels en procedures een belemmering vormen voor ondernemerschap. Voor het vertonen van intrapeneurschap moet het mogelijk zijn regels en procedures af en toe te omzeilen. Juist werknemers in de ict (40 procent) hebben deze mogelijkheid vaker dan gemiddeld. Slechts 28 procent van alle ondervraagden geeft aan dit af en toe te kunnen doen.

Het onderzoek ‘Het dilemma van intrapreneurschap. Hoogopgeleide werknemer wil méér ruimte voor ondernemerschap' is in opdracht van Samsung Electronics Benelux door TNS NIPO uitgevoerd onder 600 Nederlandse werknemers met een WO of HBO-opleiding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2841607). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.