Managed hosting door True

Analisten positief over ingreep Nortel

 

Martkanalisten kijken positief aan tegen het besluit van netwerkleverancier Nortel om uitstel van betaling aan te vragen bij de rechter. "Het is waarschijnlijk het beste wat Nortel kan doen om zijn problemen op te lossen", aldus een analist van Gartner.

Het uitstel van betaling dat netwerkleverancier Nortel half januari 2009 bij de rechter indiende, is positief ontvangen door marktanalisten. "Het is waarschijnlijk het beste wat Nortel kan doen om zijn problemen op te lossen", vertelt Steve Blood van analistenbureau Gartner. Hij hamert er op dat het niet om een faillissement gaat.

Evenwichtiger
Nortel kan zijn bedrijfsstructuur door de surseance evenwichtiger maken, vertellen Ovum-analisten Dana Cooperson en Matt Walker. "De aankondiging bevestigt eerdere twijfel en zaait geen nieuwe." Daarom zullen er volgens de twee geen directe gevolgen zijn voor de klanten, de investeerders en het personeel van Nortel. Wel verwachten de analisten dat het bedrijf na de herstructurering ‘onherkenbaar' zal zijn, als gevolg van de sluiting van bepaalde zakelijke of productafdelingen en de verkoop van eigendommen.

"Bestaande klanten hoeven niet bang te zijn", beredeneert Blood van Gartner. Hij legt uit dat de fabrikant in Europa veel omzet genereert uit verkoop en ondersteuning en dat het bedrijf dat absoluut niet kan missen. "Sommige bestaande afnemers zullen voor nieuwe aankopen naar concurrenten van Nortel kijken, omdat dat minder riskant zou zijn." De analist raadt bestaande klanten, die per se voor Nortel kiezen, aan om hun aankopen over een kortere periode af te schrijven. "Misschien in drie jaar in plaats van vijf of zes jaar wat normaal is."

Ademruimte
De Canadese leverancier van netwerkapparatuur Nortel vroeg half januari 2009 uitstel van betaling aan bij de rechter. Daarmee hoopt het bedrijf op meer ademruimte bij het betalen van rekeningen aan schuldeisers, meer aandacht voor herstructurering en een vernauwing van de bedrijfsstrategie. De surseance is aangevraagd voor de activiteiten in Canada, de Verenigde Staten en in de regio waarin ondermeer Europa valt. In december 2008 riskeerde het bedrijf al verwijdering van zijn notering aan de New Yorkse beurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2838772). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.