Managed hosting door True

Intel vindt Windows 7 niet belangrijk

 

Intel heeft geen hoge verwachtingen van Windows 7. Bedrijven en consumenten die het nieuwe besturingssysteem straks willen installeren hebben geen nieuwe chip of processor nodig.

Intel houdt er geen rekening mee dat de komst van Windows 7 een gunstig effect heeft op de verkoop van chips en processors. Dit is opvallend omdat tot op heden elk nieuw besturingssysteem van Microsoft leidde tot een omzetstijging van Intel.

Roger Benson, managing director Intel Noord-Europa, gaf vandaag in Hoofddorp een persconferentie voor de Nederlandse ICT-pers. Hij blikte daarin vooruit naar marktontwikkelingen waarvan Intel kan profiteren. In de opsomming ontbrak elk spoor van Windows 7. Daarmee geconfronteerd antwoordde Benson dat Windows 7 een business driver "zou kunnen zijn". Maar hij wilde nadrukkelijk geen uitspraken doen over het te verwachten effect van het nieuwe besturingssysteem. "Wij proberen altijd klaar te zijn voor nieuwe software maar sommige introducties zijn belangrijker dan andere."

Bas Paumen, bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor client software kan zich wel voorstellen dat Intel het zo intepreteert. "Normaal gesproken geeft ieder nieuw besturingssysteem een impuls aan de hardwareverkopen. Omdat we Windows 7 ook geschikt willen maken voor netbooks worden er geen zware eisen gesteld aan de hardware. Op machines waar Vista op draait, zal Windows 7 ook goed draaien. Daarom is het voor fabrikanten van chips en processors geen business driver."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2837822). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Is er uberhaupt iemand die wat voor hoge verwachtingen dan ook heeft van welk Microsoft product?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.