Managed hosting door True

Copaco distribueert Propalms

 

Propalms, aanbieder van application delivery oplossingen voor terminal servers en virtual desktop infrastructuren, heeft een distributieovereenkomst getekend met Copaco Nederland.

Propalms heeft Copaco Nederland gekozen om de reeds ingezette groei in de Benelux verder uit te bouwen. Deze groei wordt ingegeven vanuit de behoefte aan een goedkoper alternatief voor bestaande Terminal Server oplossingen door organisaties die direct willen besparen op hun beheerkosten en pas op langere termijn willen investeren in Virtual Desktop Infrastructures (VDI).

Propalms TSE 6.0 biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere Server Based Computing (SBC) oplossingen, namelijk:

Centraal beheer van SBC én VDI omgevingen

Server Based Computing is nog steeds een veelgebruikt concept. Verwacht wordt dat ook in de toekomst zogenaamde "mixed environments" met zowel SBC als VDI zullen voorkomen. Propalms TSE 6.0 ondersteunt momenteel VMware VDI en zal op termijn ook hypervisors van andere aanbieders, waaronder Microsoft, ondersteunen. Om dit bereiken werkt Propalms nauw samen met Microsoft en verschillende andere fabrikanten. Door rekening te houden met "mixed environments" en het "open" karakter, is Propalms TSE 6.0 een flexibele en toekomstvaste investering. Door te kiezen voor Propalms, is er, in tegenstelling tot andere fabrikanten, bovendien geen sprake van zogenaamde vendor "lock-in".

Prijs/kwaliteit

In een tijd van krimpende IT-budgetten en toenemende behoefte aan eenvoudig en dus goedkoper systeembeheer, biedt Propalms de mogelijkheid om beheerkosten verder terug te dringen. Dit begint met gebruikerslicenties die zo'n 30% goedkoper zijn dan de Terminal Server oplossingen van de grootste concurrent. Propalms TSE 6.0 biedt standaard meer functionaliteit dan haar concurrenten en is door middel van gebruikersvriendelijke wizards bovendien zeer gemakkelijk te implementeren. Hierdoor is SBC (met alle kenmerkende voordelen) nu ook in te zetten in het MKB, terwijl het goed schaalbaar is naar zeer grote omgevingen. Een voorbeeld hiervan is de Toyota Motor Company, momenteel de grootste afnemer van Propalms TSE.

"De combinatie van prijs, functionaliteit, schaalbaarheid en ondersteuning van desktop virtualisatie technologie, zijn voor ons de reden geweest om Propalms toe te voegen aan ons software-oplossingenportfolio", aldus Bianca van Engeland, Business Manager Software Solutions bij Copaco Nederland.

Aswin Steenhof, country manager van Propalms Benelux en voorheen werkzaam bij onder andere Actebis en Copaco, vertelt: "Propalms TSE geeft gebruikers snel toegang tot server based applicaties en data in Microsoft omgevingen. Het beheer van de applicaties en data wordt daardoor eenvoudig. ProPalms is een goed alternatief voor Citrix Presentation Server. Verder zijn de kosten, die resellers moeten uitgeven voor certificering, aanzienlijk laag."

Copaco is de derde distributeur van Propalms. Het merk werd al door Dupaco en Channel Concepts gedistribueerd. Propalms is de Windows variant van het voormalige Tarantella, dat een tijd terug door Sun is overgenomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2831805). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.