Managed hosting door True

Microsoft-servers overbelast door Windows 7

 

Windows 7 - desktop

Microsoft heeft de publieke beschikbaarheid van de bèta van Windows 7 ongeveer een dag moeten uitstellen, omdat de servers van het bedrijf de downloadvraag niet aankonden.

Wie in de loop van vrijdag probeerde de bèta van Windows 7 te downloaden, kwam in eerste instantie van een koude kermis thuis: de downloadservers bleken overbelast. Inmiddels lijken de problemen opgelost en is de Vista-opvolger downloadbaar.

Op een blog geeft Brandon LeBlanc, chef communicatie bij Windows Client, een verklaring voor de problemen. Vrijdagavond (Amerikaanse tijd) schrijft hij: "Door de zeer zware traffic die we ondervinden vanwege de belangstelling voor de Windows 7-bèta, voegen we wat extra ondersteuning toe aan de infrastructuur van Microsoft.com voordat we de publieke bèta online zetten."

Foutjes niet uitgesloten
Op zaterdag schrijft LeBlanc in een nieuwe posting dat "we hebben besloten om de eerdere limiet van 2,5 op de publieke bèta te verwijderen gedurende de komende twee weken (tot en met 24 januari). Gedurende die periode is er toegang tot de bèta, ook als aantal downloads de grens van 2,5 miljoen overstijgt."

Microsoft benadrukt op de downloadsite dat het gaat om een bèta: "Er kunnen foutjes inzitten - dus gebruik hem niet op de pc die je dagelijks nodig hebt."

'Lagere ondersteuningskosten'
Microsoft belooft dat Windows 7 beter gaat presteren dan Vista: het geheugen wordt minder belast, het energieverbruik zal lager zijn en er zijn minder lees- en schrijfacties nodig. Daarnaast zou Windows 7 sneller zijn dan Vista en is de footprint van de kernel kleiner geworden.

Ballmer beloofde de zakelijke gebruiker vorige week meer flexibiliteit, terwijl systeembeheerders een eenvoudiger uitrol kunnen verwachten. Aan ict-managers spiegelde de ceo lagere ondersteuningskosten voor. Nieuwe eigenschappen van de zakelijke versies van Windows 7 die daartoe moeten leiden zijn onder andere AppLocker, DirectAccess en BranchCache.

AppLocker reguleert het gebruik van applicaties, DirectAccess beveiligt de toegang tot het bedrijfsnetwerk en BranchCache moet die toegang versnellen in bijkantoren. BitLocker verplicht gebruikers daarnaast om bestanden versleuteld op te slaan op externe media zoals usb-sticks en externe harde schijven, tenminste als de systeembeheerder dat zo instelt via group policies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2831370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.