Managed hosting door True

Meer datalekken in 2008

 

Het 'Identity Theft Resource Center' in de USA meldt 47% meer datalekken in 2008 dan het jaar voordien. 'Data on the move' blijft het meest kwetsbaar.

Het 'Identity Theft Resource Center' (ITRC) klokte het voorbije jaar af op 656 gerapporteerde datalekken in bedrijven en andere organisaties, wat een stijging betekent van 47 % ten opzichte van het jaar voordien. Het IRTC steunt hiervoor op verschillende bronnen waar datalekken in de USA worden gemeld, evenals op meldingen door organisaties (conform de staatswetgevingen inzake meldingsplicht).

Het vaakst werden gegevens gelekt in 'data on the move' situaties, in casu door het verlies van notebooks, pd's en dies meer. De bedrijven scoorden als slechtsten op dit punt. In 2008 verdubbelde haast ook het aantal gevallen van datadiefstal door 'insiders', met ook hier de bedrijven als belangrijkste slachtoffers. Op rang drie en vier prijkten vervolgens datalekken door externe hackers en 'per ongeluk'. Wat deze laatste categorie betreft, scoorde de financiële sector het best, met slechts 0,8% van de gevallen.

Het belang van maatregelen als encryptie en paswoordbescherming kan bij dat alles niet worden overschat, want in de overgrote meerderheid van de datalekken waren terzake geen voorzieningen getroffen. Interessant was ook dat in 18 procent van de gevallen het dataverlies op papier betrof - duidelijk ook nog een zwak punt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2830045). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.