Managed hosting door True

IDC: Vista-advies is nieuwe marketingstrategie

 

Aan Microsofts advies om niet te wachten op Windows 7 met het installeren van een 'modern besturingssysteem (Vista), liggen niet alleen technische redenen ten gronde, maar ook een veranderde marketingstrategie. Dat zegt onderzoeksbureau IDC.

Microsoft heeft niet enkel technische redenen om zakelijke gebruikers van Windows 2000 en XP te adviseren nu over te stappen op Vista, in plaats van een jaar te wachten op de finale versie van Windows 7. Dat zegt Peter Vermeulen van IDC. Volgens de analist liggen ook marketingtechnische redenen ten grondslag aan Microsofts nieuwste Vista-advies.

Vermeulen: "De Vista-adoptie bij bedrijven is tot nog toe teleurstellend. Nu Windows 7 er aan komt, dreigt de Vista-verkoop te vertragen in afwachting van Windows 7. Microsoft doet er alles aan om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Aangezien het blijkbaar onvoldoende werkte om de voordelen van Vista duidelijk te maken in verhouding tot de benodigde investering, gooien ze het nu over een andere boeg."

Forrester: bedrijven zullen advies negeren
Volgens J.P. Gownder, onderzoeksleider bij Forrester, is het onwaarschijnlijk dat bedrijven Microsofts advies zullen opvolgen: "Ook al heeft Microsofts advies een kern van waarheid, toch zullen de meeste zakelijke XP-gebruikers er niet naar luisteren. Waarom zou je om dat ene jaar te overbruggen een dubbele investering doen? De uitrol- en opleidingskosten die daarmee gepaard gaan, liggen veel te hoog."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2829902). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Ik denk dat veel bedrijven de naderende versie van Windows inderdaad afwachten, maar meer vanuit financieel oogpunt (Operatie Broekriem) dan vanwege de genoemde redenen.

Forrester stapt m.i. namelijk wel heel makkelijk over het "versie 1.0 syndroom" heen; het fenomeen dat veel organisaties pas nieuwe software adopteren na een of twee service packs. Tel daarbij op dat de huidige Windows planning over 2010 rept, we schrijven nu januari 2009. Zonder vals te willen doen over het halen van deadlines, lijkt het me niet waarschijnlijk dat Windows 7 in januari 2010 in de schappen ligt. Kortom: het gaat hier dus NIET over "een jaar overbruggen", meer waarschijnlijk 2 tot 3 jaar.

Overigens ben ik erg benieuwd in welke hoek Forrester "opleidingkosten" ziet: voor mij als gebruiker werkt Vista niet veel anders dan XP. Ik denk dat dat ook meteen de grootste uitdaging is voor Microsoft als het gaat om Windows adoptie: een OS is een OS is een OS (perceptie is realiteit en zo).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.