Managed hosting door True

Microsoft: stap nu over op Vista

 

Microsoft adviseert zakelijke gebruikers van Windows 2000 en XP niet te wachten op Windows 7. "Een Vista-uitrol vandaag zal een overstap op Windows 7 eenvoudiger maken."

Ook al staat Windows 7 nog steeds gepland voor begin 2010, toch adviseert Microsoft zakelijke gebruikers van Windows 2000 en Windows XP om eerst over te stappen op Windows Vista.

Product Solutions Manager Olivier van Noort van Microsoft Nederland: "Voor Windows 2000-gebruikers die besluiten te wachten op Windows 7 met het installeren van een modern besturingssysteem zijn de risico's op slechte ondersteuning op hardware en software van derde partijen significant."

'Vista is de basis voor Windows 7'
Ook zakelijke gebruikers van Windows XP wordt aangeraden om ‘nu te beginnen met de migratie naar Windows Vista', om datzelfde risico te beperken en ‘om op organische wijze over te stappen op een modern besturingssysteem'. Bedrijven die bezig zijn met de uitrol van Windows Vista wordt geadviseerd daarmee door te gaan.

Van Noort: "Een Vista-uitrol vandaag zal een overstap op Windows 7 eenvoudiger maken. Vista is de basis voor Windows 7. Dat nieuwe besturingssysteem is compatible qua hardware en software met Vista, afgezien van enkele uitzonderingen zoals antivirus- en firewallsoftware en de omgang met VPN-software."
'Start evaluatie Windows 7'
Windows Vista en Windows XP-gebruikers krijgen wel het advies om alvast te beginnen met de evaluatie van Windows 7 Beta, voor zover het gaat om kritische applicaties. Zo kan de compatibiliteit worden gecontroleerd en zo nodig alvast worden gestart met het creëren van oplossingen. De beta-versie van Windows 7 komt vrijdag of zaterdag beschikbaar.

Daarnaast adviseert Microsoft aan zakelijke XP-gebruikers om hardware te vervangen die ouder is dan anderhalf tot twee jaar of minder dan 1 GB geheugen heeft.

Vista in Nederland
Volgens cijfers van Microsoft Nederland zijn in ons land in totaal 4,5 miljoen licenties verkocht van Windows Vista. Veertig procent van de huishoudens gebruikt Vista. Voor bedrijven ligt dat percentage aanzienlijk lager. Vijfentwintig procent van de kleine bedrijven gebruikt Vista. In het midden- en grootbedrijf draait Vista op tien procent van de desktops.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2828225). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.