Managed hosting door True

Meer technologische productlanceringen in crisistijd

 

De crisisperiode heeft het voorbije kwartaal geleid tot merkelijk meer productlanceringen dan vorig jaar. Dat terwijl de interesse voor technologische producten daalt.

De crisisperiode heeft het voorbije kwartaal geleid tot merkelijk meer productlanceringen dan vorig jaar. Dat terwijl de interesse voor technologische producten daalt.

Dat concludeert ICEcat. Het Nederlandse ICEcat, onderdeel van iMerge, is een open online catalogus voor technologische productinformatie. Die wordt vooral gebruikt door e-commercesites, webshops en vergelijkingssites. Uit de statistieken van de website van het voorbije jaar blijkt een duidelijk effect van de recessie, zo analyseert oprichter Martijn Hoogeveen in een persbericht.

Enerzijds is er de daling van de groei van het aantal opvragingen van datasheets op ICEcat vanaf het vierde kwartaal (Q4). Over het volledige jaar bekeken was de groei 196 procent, maar in Q4 bedroeg die maar de helft, 109 procent. Dat terwijl Q4 traditioneel de beste periode is voor ICEcat.

Anderzijds valt er wel een opvallende groei op te merken in het aantal productlanceringen. In Q4 van 2007 werden 57.000 nieuwe technologische producten gelanceerd op een jaartotaal van 666.000. In 2008 lag dat jaartotaal lager, op 522.000 stuks, maar in Q4 werden wel drie keer zoveel producten gelanceerd als in 2007, 168.000 stuks. Technologieproducenten lijken, aldus nog Hoogeveen, de recessie te willen counteren door hun innovatie te versnellen om zo hun marktaandeel te vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2828110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.