Managed hosting door True

Percentage telewerkers in ICT het hoogst

 

In de afgelopen vier jaar is het aantal telewerkers in Nederland verdubbeld. De helft van alle bedrijven heeft telewerkers in dienst. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Bij ict-bedrijven ligt dit aandeel veel hoger, 91 procent heeft telewerkers in dienst.

Bij 91 procent van de ict-bedrijven werken één of meer telewerkers. Van alle werknemers in de ict-sector is 58 procent telewerker. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Telewerken wordt door het CBS omschreven als thuiswerken via computer en telefoon met toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Volgens een woordvoerder van het CBS is het vooral opmerkelijk dat er in de ict-sector de afgelopen vier jaar weinig is veranderd. Vier jaar geleden lag het percentage telewerkers op 54 procent terwijl slechts een kwart van het totaal aantal bedrijven in Nederland telewerkers in dienst had.

Mogelijkheden
"De ict-sector bood vier jaar geleden al veel meer mogelijkheden tot telewerken dan andere bedrijfstakken. In veel bedrijfstakken wordt wel thuis gewerkt, maar met name die laatste stap, toegang geven tot het bedrijfsnetwerk, is voor de meeste bedrijven lastig. Daarin loopt de ict-sector voor op andere branches", licht een woordvoerder van het CBS de cijfers toe.

Telewerken komt het meest voor bij grote bedrijven. Na de ict-sector kennen energie- en waterleidingbedrijven het hoogste percentage telewerkers, 89 procent van de nutsbedrijven heeft telewerkers in dienst. Dit komt deels door het hoge aandeel grote bedrijven in deze bedrijfstak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2827805). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.