Managed hosting door True

Dell rekent meer voor Windows XP

 

xp desktop

XP blijft in trek.

Dell biedt klanten als optie Windows XP in plaats van Windows Vista, maar rekent daar nu een meerprijs voor. Klanten in de Verenigde Staten moeten honderdvijftig dollar extra betalen voor de Windows-versie vóór Vista.

Dell rekent in de Verenigde Staten honderdvijftig dollar extra voor klanten die het besturingssysteem Windows XP willen gebruiken. Zakelijke gebruikers die geen eigen volume-licentie bij Microsoft hebben, kunnen zo het zeven jaar oude XP blijven gebruiken. Overigens gaat het wel om XP met het midden dit jaar verschenen derde service pack (SP3), die het pc-besturingssysteem een lichte snelheidswinst geeft.

Microsoft ontkent dat de verkoop van Windows Vista teleurstelt. Toch is er nog vraag naar de voorganger: Windows XP. Diverse computerproducenten hebben al programma's waarmee klanten op bepaalde pc-modellen toch nog die vorige versie kunnen krijgen.

Uitstel van afstel

Microsoft heeft het eerder aangekondigde einde van Windows XP al twee keer opgeschort. De levering van dat besturingssysteem aan pc-producent verloopt eind juli komend jaar. Ceo Steve Ballmer heeft ook al erkend dat er nog veel vraag is naar de voorganger van Vista. Dell besloot in april vorig jaar toch weer XP te bieden op sommige pc's.

Twee jaar oud Vista

Vista is inmiddels twee jaar op de markt. Dat betreft de beschikbaarheid van dat besturingssysteem voor zakelijke gebruikers. De consumentenuitvoeringen van de nieuwste Windows-versie zijn in januari 2007 uitgekomen. In april dit jaar is voor alle uitvoeringen het eerste pakket patches en updates verschenen. Dat service pack 1 (SP1) bevat ook verbeteringen die eerder nog niet los verkrijgbaar waren via de Windows Update-dienst.

Inmiddels doen er berichten de ronde dat Microsoft in april 2009 een tweede service pack wil uitbrengen voor Vista. De softwareproducent heeft al laten weten druk bezig te zijn met de opvolger voor Vista: Windows 7. Die moet begin 2010 op de markt komen. Vroege proefversies zijn inmiddels al beschikbaar voor testers. De verschillen met Vista lijken klein te zijn, zo blijkt uit een Computable-test van zo'n alpha-versie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2811534). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.