Managed hosting door True

Sterke groei outsourcingmarkt in 2003

 

Het topsegment van de Europese outsourcingmarkt is in 2003 toegenomen met 74 procent. Dit concludeert marktonderzoeker IDC.

Volgens IDC is de totale waarde van de 100 grootste Europese outsourcing-overeenkomsten gegroeid van 25 miljard dollar in 2002 naar 44 miljard dollar in 2003. ‘Dit is des te opvallender daar outsourcing in 2003 vaak in een negatief daglicht werd gesteld en er veel discussies zijn gevoerd over de effectiviteit ervan en de impact op de werkgelegenheid,’ aldus het rapport van de marktonderzoeker.
De IDC-rapportage toont verder aan dat de totale waarde van uitbestedingscontracten bijna is verdubbeld ten opzichte van 2002. De markt wordt aangevoerd door IBM Global Services en CSC, die bij elkaar 37 van top 100 deals voor hun rekening nemen. CGE&Y, dat nu onder de naam Capgemini actief is, is de winnaar van de grootste overeenkomst van het jaar; het enorme contract met UK Inland Revenue. ‘Dit is een onverwacht succes voor Capgemini,’ zegt Peter Vermeulen, research manager IDC Benelux. ‘Het is echter niet zeker of dit voor hen werkelijk de weg naar grote outsourcing-contracten inluidt. In de huidige vorm lijkt Accenture de meest aannemelijke uitdager van IBM GS en CSC.’
Overigens toont de situatie in Nederland een heel ander plaatje. ‘De locale spelers handhaven hun leidende positie in de Nederlandse markt. Atos Origin en PinkRoccade zijn hier nog steeds de onbetwiste winnaars,’ aldus Vermeulen. Wel geeft hij aan dat IBM en EDS met een inhaalslag bezig zijn. Ongeacht de werkgelegenheidskwestie neemt de populariteit van offshore-dienstverlening toe, waarbij een deel van de werkzaamheden wordt verricht in andere landen, vaak lagelonenlanden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/280849). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.